Kapustový prívarok

Kapustový prívarok zo sudovej kapusty s údenou krkovičkou a kôprom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný obed

5-6
porcií
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Údenú slaninu som pokrájala na kocky a do rajnice vytopiť tuk.
  2. Hneď som pridala pokrájanú cibuľu a kryštálový cukor.
  3. Keď sa všetko skaramelizovalo spolu,
  4. ...pridala som sudovú kapustu, ale spolu som ju dusila iba 10 minút, treba miešať, aby sa rovnomerne opiekla.
  5. V mlieku som vymiešala múku a pridala som ku kapuste a nechala prejsť varom na veľmi slabom plameni.
  6. Ihneď som pridala šľahačku a nechala opäť prejsť varom iba chvíľku. Dochutila som mletým čiernym korením, soliť nie je potrebné, lebo kapusta je solená.
  7. Hotový prívarok čaká na servírovanie. Podávala som ho s knedlíkom. Posypala som ho čerstvým kôprom.
  8. Údenú krkovičku som uvarila v kapustnici. Vybrala som ju a nakrájala na plátky. Na panvicu som dala masť, pridala štipku červenej mletej papriky a vložila som údenú krkovičku, opiekla z jednej aj druhej strany iba chvíľku. Takto som ju podávala na tanieri s chlebíkom,
  9. ...alebo s knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť.