Údenú slaninu som pokrájala na kocky a do rajnice vytopiť tuk.
Hneď som pridala pokrájanú cibuľu a kryštálový cukor.
Keď sa všetko skaramelizovalo spolu,
...pridala som sudovú kapustu, ale spolu som ju dusila iba 10 minút, treba miešať, aby sa rovnomerne opiekla.
V mlieku som vymiešala múku a pridala som ku kapuste a nechala prejsť varom na veľmi slabom plameni.
Ihneď som pridala šľahačku a nechala opäť prejsť varom iba chvíľku. Dochutila som mletým čiernym korením, soliť nie je potrebné, lebo kapusta je solená.
Hotový prívarok čaká na servírovanie. Podávala som ho s knedlíkom. Posypala som ho čerstvým kôprom.
Údenú krkovičku som uvarila v kapustnici. Vybrala som ju a nakrájala na plátky. Na panvicu som dala masť, pridala štipku červenej mletej papriky a vložila som údenú krkovičku, opiekla z jednej aj druhej strany iba chvíľku. Takto som ju podávala na tanieri s chlebíkom,