Kapustový krém s klobásovými knedličkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Kapustu rozoberieme na listy, dôkladne umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme maslo, zasypeme múkou a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme chladným vývarom, prešľaháme a privedieme k varu.
- Potom pridáme kapustu a varíme minimálne 20 minút do zmäknutia. Hotovú polievku rozmixujeme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou a korením.
- Klobásové knedle: Nadrobno nakrájanú žemľu zvlhčíme rozšľahaným vajcom a zmiešame so zomletým mäsom a nadrobno nakrájanou klobásou. Zmes dochutíme soľou, korením, paprikou a bylinkami. Vytvarujeme knedličky, potrieme ich olejom a na plechu vyloženom papierom na pečenie upečieme dozlatista.
- Na každú porciu polievky v tanieri pridáme klobásové knedličky, plátok opečenej slaninky a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
|