Kapustový krém s klobásovými knedličkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kapustu rozoberieme na listy, dôkladne umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme maslo, zasypeme múkou a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme chladným vývarom, prešľaháme a privedieme k varu.
  2. Potom pridáme kapustu a varíme minimálne 20 minút do zmäknutia. Hotovú polievku rozmixujeme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou a korením.
  3. Klobásové knedle: Nadrobno nakrájanú žemľu zvlhčíme rozšľahaným vajcom a zmiešame so zomletým mäsom a nadrobno nakrájanou klobásou. Zmes dochutíme soľou, korením, paprikou a bylinkami. Vytvarujeme knedličky, potrieme ich olejom a na plechu vyloženom papierom na pečenie upečieme dozlatista.
  4. Na každú porciu polievky v tanieri pridáme klobásové knedličky, plátok opečenej slaninky a ozdobíme petržlenovou vňaťou.