Kapustovo-klobásová štrúdľa /fotorecept/

Autor receptu: izabella929

Nedávno som sem dala štrúdle v jednom kabátiku na sladko. Dnes som upiekla niečo aj pre mužov na posedenie pri pivečku, alebo vínečku slanú verziu kapustovo-klobásovej štrúdle zo sadlového cesta.Verím, že sa aj vám zapáči.

10
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zostalo mi sadlové cesto, tak som sa dnes rozhodla upiecť kapustovo-klobásovú štrúdlu.Je chuťou mimoriadne dobrá na posedenie v kruhu priateľov pri pohári vínka, alebo piva.Sadlové cesto som rozdelila na 4 menšie časti, pretože štrúdla bude pozostávať zo 4 listov cesta.Každý plát cesta som osobitne vyvaľkala na tenko.
  2. Pripravila som si klobásku, ktorú som pokrájala na kocky.
  3. Keď som mala všetky 4 plátky cesta vyvaľkané na tenko, každý plát osobitne som potrela olejom.
  4. Keď som mala všetky 4 pláty potreté olejom, uložila som ich na seba.Na tieto pláty som ukladala kapustovú plnku spôsobom do radu.
  5. Kapustová plnka: Hlávkovú kapustu som pokrájala.Na rajnicu som dala lyžicu oleja, nechala som zohriať.Pridala som 3 lyžice krištálového cukru skarameliziovať.Na skaramelizovaný cukor som nasypala pokrájanú kapustu a po chvíli som pridala aj klobásku.Osolila som, okorenila a za občasného miešania som kapustu dusila do mäkka.Hotovú kapustu som nechala vychladiť.
  6. Na seba uložené 4 pláty a natreté olejom, som prerezala po dlžke na 2 časti. Na každú polovicu som uložila plnku a stočila.Tak že som urobila štrúdle 2 kusy.
  7. Kapustové štrúdle som uložila na papierom vystlaný pekáč, potrela rozšlahaným vajíčkom a popichala špajdlou. Trúbu som zapla na 200 st. a piekla sa 40 min.
  8. Krásne do chrumkava upečená štrúdľa.Pokial vyskúšate, prajem vám k nej dobrú chuť.