Kapustovo-ananásový šalát

Autor receptu: janocka84

Či už máte v pláne oslavu k výročiu, alebo posedenie s rodinou počas sviatkov, vždy padne vhod mať na stole niečo nové, čo možno ostatní doma nepripravili. Tento šalátik je veľmi rýchly a svieži a má vďaka kombinácii sladkého ananásu s pórom a kapustou veľmi zaujímavú chuť.

15 minút
príprava

Postup

  1. Oddelíme listy čínskej kapusty, umyjeme a vykrojíme hrubšiu časť (komu nevadí môže použiť celé listy) a nakrájame listy na pásiky. Sterilizovaný ananás pokrájame na menšie kúsky, alebo použijeme už nakrájaný (bez šťavy) a dáme do misky ku kapuste. Bielu časť póru nakrájame na tenké kolieska a pridáme do misky. Konzervu kukurice prepláchneme vo vode a takto prepláchnutú kukuricu dáme do misky. A na záver všetko spojíme majonézou a poriadne premiešame. Netreba ničím dochucovať, suroviny samotné spravia zaujímavú chuť. Môžete podávať s pečivom, ale aj bez neho, alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.