Kapustové závitky v paradajkovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Tak toto bol môj prvý pokus čarovania s kapustnými listami, väčšinou kapustu strúham alebo krájam, ale aj tento spôsob prípravy sa mi zapáčil a tu je výsledok.
12 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Kapustu vykrojím v strede, ponorím do vriacej vody a postupne otáčam aby sa obvarila celá,
- postupne odlupujem listy,
- listy poukladám na pracovnú dosku tvrdé konce odkrojím, osolím, vytvoria sa lodičky,,,, mleté mäso znova pomeliem aj s ryžou, cibuľou, cesnakom a pridám vajíčko a zmiešam ako na fašírky.
Na každý list dám kopček mäsovej zmesi.
- boky zahnem dovnútra a zrolujem
- poukladám na pekáč, pridám odkrojené kúsky, podlejem vodou, prikryjem alobalom a dám piecť
- nakrájanú cibuľu opražím na oleji, pridám cukor a soľ
- postrúhamú zvyšnú kapustu, rascu,
- paradajkové pyré a vodu, podusím do mäkka
- zahustím múkou a dochutím troškou octu.
- závitky sú krásne upečené a podávame v omáčke s knedľou alebo varenými zemiakmi