Kapustové závitky v paradajkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Tak toto bol môj prvý pokus čarovania s kapustnými listami, väčšinou kapustu strúham alebo krájam, ale aj tento spôsob prípravy sa mi zapáčil a tu je výsledok.

12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kapustu vykrojím v strede, ponorím do vriacej vody a postupne otáčam aby sa obvarila celá,
  2. postupne odlupujem listy,
  3. listy poukladám na pracovnú dosku tvrdé konce odkrojím, osolím, vytvoria sa lodičky,,,, mleté mäso znova pomeliem aj s ryžou, cibuľou, cesnakom a pridám vajíčko a zmiešam ako na fašírky. Na každý list dám kopček mäsovej zmesi.
  4. boky zahnem dovnútra a zrolujem
  5. poukladám na pekáč, pridám odkrojené kúsky, podlejem vodou, prikryjem alobalom a dám piecť
  6. nakrájanú cibuľu opražím na oleji, pridám cukor a soľ
  7. postrúhamú zvyšnú kapustu, rascu,
  8. paradajkové pyré a vodu, podusím do mäkka
  9. zahustím múkou a dochutím troškou octu.
  10. závitky sú krásne upečené a podávame v omáčke s knedľou alebo varenými zemiakmi