Kapustové omelety

jatanika - fotkajatanika, 15. marca 2011
Kapustové omelety
Foto: jatanika

Rýchle a bezmäsité... Recept som kedysi kdesi opísala. Už neviem kde.

4
porcie

Suroviny

4
10 g
200 g




Postup

  1. 1

    Kapustu nakrájame najemno (ja som aj sparila vriacou vodou, nechala pár minút postáť a scedila). Vajcia rozšľaháme so soľou, pridáme múku, kapustu, korenie a zamiešame. V panvici upečieme 4 omelety. Dáme na tanier, preložíme na polovicu. Podávame so zemiakmi a zeleninovou oblohou.

  2. 2

    Ja pečiem omelety na vymastenej teflónovej panvici. Pomaly, na slabom plameni, z oboch strán. Ale omelety robím nanajvýš dvakrát, trikrát do roka. Skutočne na to nie som odborník. Spôsob pečenia si teda zvoľte každý sám.

Diskusia k receptu

jerica
vyzerá na obrázku fajne,určite je šťavnatejšia s tou kapustou,aj by som si pochutila:-)
abend
A už to mám, kapustu čo som kúpila na paradajkovú kapustu , vymením za tento recept, zajtra bude k obedu.
milan2
@Jatanika vyzerajú výborne, hneď by som ochutnal. Ako dlho sa musia smažiť, aby kapusta neostala polosurová?
jatanika
@milan2 , no ja som kapustu smažila len toľko čo omeletu - a to skutočne neviem presne koľko - podľa farby omelety. Kapusta bola taká "chrumkavejšia", ja mám však zeleninu takto radšej. V pôvodnom recepte sa dávala nesparená kapusta a z mladej kapusty by som to tak urobila aj ja. Možno, ak niekto má rád veľmi domäkka upravenú zeleninu, mal by kapustu najskôr trochu opražiť samostatne. Asi to treba skúsiť.
danculka
Blahoželám,dúfam,že ju dostane skôr ,pretože ja som ju ešte nedostala z pred dvoch týždňov,jarné upratovanie som si musela zabezpečiť sama...
janger
Pekny recept. Este mam pol kapusty, tak ju vyskusam na tento sposob. A blahozelam :-).
klukodvody
Tak dnes jsem dělal nudle zamíchané s dušeným zelím na másle a trochu opepřené a zelí zbylo a tady krásná omeleta se zelím, další výborný recept. Díky a už je uložený. Krásný den přejeme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia