Kapustové guľky v šampiňónovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Kapustu (mne stačila polovica) nastrúhame. Za mňa to spravil kuchynský robot.
  2. Pripravíme si jarnú cibuľku, cesnak, zázvor a šampiňóny.
  3. Vložíme ich naraz do mixéra a nasekáme na menšie kúsky.
  4. Pridáme k strúhanej kapuste.
  5. Ďalej budeme potrebovať soľ, chilli, čierne korenie, kukuričný škrob a cícerovú múku.
  6. Tieto suroviny zmiešame s kapustovo - hubovou hmotou.
  7. Vznikne nám cestíčko, z ktorého budeme tvarovať guľky. Nezľaknite sa, že cestíčko je redšie než napr. fašírková hmota. Po vytvarovaní guľka trochu "sadá", preto ich tvarujeme až tesne pred tepelnou úpravou.
  8. Guľky vyprážame ponorené v dobre rozohriatom oleji. Ideálna by bola fritéza, ale mne poslúžil užší hrniec - vyššia hladina oleja. Z uvedeného množstva mi vyšlo 20ks.
  9. A tu sú suroviny na omáčku.
  10. Cesnak nadrobno nasekáme a na oleji minútku opražíme.
  11. Jarnú cibuľku a šampiňóny nasekáme nadrobno
  12. a pridáme k cesnaku.
  13. Keď sú šampiňóny celkom mäkké, prilejeme sójovú omáčku a vývar. Dochutíme chilli, čiernym korením, prípadne soľou.
  14. Omáčku zahustíme kukuričným škrobom premiešaným s vodou. Krátko povaríme a odstavíme. Do hotovej omáčky vložíme kapustové guľky.
  15. Podávame s ryžou. Inšpiráciou mi bol tento recept: http://thenovicehousewife.wordpress.com/2011/10/02/recipe-swap-cabbage-manchurian/