Kapustová polievka

heleninka88 - fotkaheleninka88, 23. augusta 2015

Moja mamina robí tú najlepšiu kapustovú polievku! A som rada, že ju naučila aj mňa :)

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
200 g
1 ks
2 ks
2 PL
2 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Do rozpáleného oleja vložíme na jemno nakrájanú cibuľu ku ktorej pridáme rascu a spolu opražíme. Ak máme cibuľku dozlatista spravenú pridávame kyslú kapustu,ktorú trošička necháme na cibuľke a rascy,aby chytila krásnu vôňu. Kapustu osolíme a opopríme a nezabudneme pridať na kocky nakrájanú klobásku aj červenú papriku spolu s guľášovým korením a bobkovým lístkom.

  2. 2

    Zalejeme vodou a dusíme do mäkka tak asi 30 minút. Medzitým si očistíme a na malé kúsky narežeme zemiaky, ktoré varíme osobitne.(Ak by ste ich dali spolu ku kapuste boli by také drevené a neboli by dobre uvarené). Ak máme zemiaky uvarené,scedíme ich a pridávame ku kapuste.

  3. 3

    Pripravíme si aj zápražku- do vody pridáme 2 PL hl.múky rozhabarkujeme,aby nám nevznikli hrudky a pomaly lejeme do kapustovej polievky. Trocha povaríme,dochucujeme a nakoniec pridávame roztlačený cesnak.Kapustová polievka je hotová. Dobrú chuť ;-)

Diskusia k receptu

huck
Paci sa mi (velmi) kapustova polievka tvojej maminy a teda aj tvoja :) Urcite ju takto pripravim pri prvej prilezitosti. Kapusta pripravena na milion a jeden sposob je u nas vzdy vitana! Vdaka za rcp.
elalea
...@heleninka88... dobre si navarila,len ta trosku poopravim:zaprazka sa robi na oleji alebo na masti tak,ze sa oprazi muka a potom zaleje studenou vodou a rozmiesa.ty si robila zatrepku z tej muky a vody....a kludne uvar zemiaky v kapuste,ale cele.v kyslom prostredi sa ti sice rozvaria,ale nerozpadnu.pripadne potom roztlac uvareny zemiak do polievky na zahustenie.dal by som si taku fajnu kyslu polievocku,ale u nas je to momentalne nerealizovatelne:-(...sudok na kapustu daaavno ziva prazdnotou a na domacu klobasku zostali len pekne spomienky.taketo jedla u nas ficia hlavne v zime...peknu nedelu prajem ;-)
ocek
my tam zemiaky nedávame, to neni kapustnica.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia