Kapustné fliačky

jody - fotkajody, 7. novembra 2010
Kapustné fliačky
Foto: jody

Obľúbené jedlo mojej mamy. Jeden tanier naslano, druhý nasladko. :-)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľku do sklovita. Prisypeme zo dve lyžice cukru, necháme rozpustiť, pridáme všetku kapustu nakrájanú na prúžky, posolíme, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.

  2. 2

    Cestoviny fliačky uvaríme do mäkka.

  3. 3

    Všetko zmiešame dohromady a podávame buď naslano posypané čiernym korením, alebo nasladko posypané práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

enerrgizer
také na sladko som ešte nikdy nejedol, ale slané mám rád :-) vďaka za pripomenutie...
dorisa
Fliačky s kapustou mám veľmi rada, ja mám kapustu do hnedšia udusenú, mňam, urobím si, ďakujem za pripomenutie.
haston
u nás sa jedávali fliačky s kapustou na mierne sladko a s ml. čiernym korením.
coldbery
To je mňamka...aj na sladko aj na slano...mne to je jedno.....:-)))
zabiatko66
Fliačky s kapustou u nás sa volajú šiflíky, veľmi zbožňujem. Keď ich navarím tak pol taniera si osolím a okorením a pol taniera si ocukrovím a pridám aj škoricu mletú. Mňam, mňam.
paveljrk
A do toho trocha rozpraženéj slaninky.Dodá tomu výraznejšiu chuť.Samozrejme,až tú slaninku môžeme.
sbsgabi
Ja mám Fliačky teda šiflíky veľmi rada robým ich na sladko
marta23
Aj moje obľúbené jedlo. Zajtra to práve varím. Ostala mi kapusta z nakladania do súdka. teším sa , mňam
enge149
super jedlo,lacné slovenské a ktomu sa mi veľmi hodí káva melta,zdravé,mňam..
mirmaj
výborne aj ja ich takto robím, len pridam aj slaninku, bez tej by to nebolo ono, zajtra ich aj idem robiť :-)
evanaaa
Fliačky mám rada ale len naslano, aj keď je tam tá mierne sladká chuť z karamelu, také majú byť. Ale kapustu strúham na jemnejšom srtruháku a podusím na karameli. Prúžky nekrájam, tak to robievala aj mama dávno-pradávno a známi. Ale nakoniec, nezáleží ako to kto má rád, je to aj tak dobré. S tou slaninkou robím skôr strapačky s kyslou kapustou, aj tie tu boli.
ludar
Milujem fliačky, ale iba naslano. Pridávam tiež čierne korenie a štipku škorice.
danculka
Všetko ste už napísali,robievam ich ako ,,evanaaa,, ,tiež kapustu strúham na jemnejšie a na karameli po svojej mamke..,ale chuť to má rovnakú.
sracz
Vďako Jody_nka za inováciu! Evokuješ moje spomienky na detstvo! Ako väčšina z Vás milujem túto mňamku na slano s vlastnoručne uhnetenými, nakrájanými, trošku osušenými a v slanej vode vyvarenými flačkami, šiflíkami, my sme ich volali hev i tam_ky alebo klinky. Mám nádherné spomienky na detstvo (opäť sa musím rozpísať v zážitkoch). Často som prosieval moju mamku-Aňuci, aby mi hevitamky so sladkou praženou kapustou urobila (ona ich tiež mala rada s MČK, ale naviac si pridávala aj cukor). Keď už bola veľmi chorá (a veľmi mladučká nám aj odišla na pravdu Božiu /nedožitých 48 rokov/), vždy mi odpovedala: urobím Ti Feričku, synku môj maličký (to som už mal 189 cm a vážil som 106 kg iba v slipoch) a rada, ale Ty mi musíš zahniesť, rozvaľkať, pokrájať a vysušiť klinky, postrúhať a udusiť na zlatohnedo kapustu, vyvariť cesto, spražiť maslo, zmiešať, naporcovať na taniere a všetko ostatné už urobím sama! Pekné! Nie? Nádherné spomienky! Ďakujem Ti! Si naozaj šikovná!
violetacamorova
U nás sú to lečky s kapustu, a robíme ich len na slano s čiernym korením Už dávno mám na ne chuť, vďaka za pripomenutie.
@sracz tie nádherné spomienky na našich drahých ľudí sú iste to najcennejšie čo v živote máme
violetacamorova
U nás sú to lečky s kapustu, a robíme ich len na slano s čiernym korením Už dávno mám na ne chuť, vďaka za pripomenutie.
@sracz tie nádherné spomienky na našich drahých ľudí sú iste to najcennejšie čo v živote máme
dick
Robím kapustné fliačky trochu inak. Každý kto ich jedol vyhlásil, že sú neprekonateľné. Na 500 gr. fliačok dávam aspoň 3 kg. surovej kapusty.
Postup: V pekáči na oleji urobiť trochu karamelu pridať na hrubo nastrúhanú kapustu a každú vrstvu jemne osoliť a pokvapkať olejom. Piecť v rúre na 180 stupňoch cca 40 - 60 min. Občas premiešať a okoreniť čiernym korením. Keď je kapusta mäkká a zlatistá pomiešať s cestovinami uvarenými v slanej vode s trochou oleja. Výborne chutia aj posypané cukrom.
evanaaa
Nemusí byť zlé, tá pečená kapusta, len pre dvoch by to bolo veľa tie tri kilá, a troška sa v rúre neoplatí, stačí aj navrchu, to je pre viacčlennú rodinu.
mimid
Robila som prvý krát a podľa tohto receptu a mňam :)
tetazuzana
robim 1x a nejako sa mi to nejde dochutit... snad druhy krat to bude lepsie
baya94
@Baya94 (23.7.2017 11:09)

Jej pardon :D idem znova robit a rozmyslam, ved som si pisala dajaku poznamku k tomu... No vidim, ze som to dala ako komentar :D
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia