Kapusta s vajcom
Kapusta s vajcom

Kapusta s vajíčkom fotorecept

2010 - bez fotky2010, 12. júla 2018
Kapusta s vajíčkom (fotorecept)
Foto: 2010

Povodne som chcel tento vytvor pridat k existujucemu receptu, https://varecha.pravda.sk/recepty/dusena-kapusta-s-vajickom/36858-recept.html ale sa nedalo, tak som ho rychlo dal do hromady. Nie je to ako povodny, Zobraziť celý popisPovodne som chcel tento vytvor pridat k existujucemu receptu, https://varecha.pravda.sk/recepty/dusena-kapusta-s-vajickom/36858-recept.html ale sa nedalo, tak som ho rychlo dal do hromady. Nie je to ako povodny, ktory bol vysledkom nedostatku v chladnicke. V Azii robia taketo recepty - rychlo a lacno.

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

 na varenie




Postup

  1. 1

    Kapustu som pouzil cinsku, ktora je rychlostou pripravy skor ako salat, staci len dve minuty a je hotova.

    Kapusta s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zazvor, cesnak, bielu cast jarnej cibulky ( chilli je moja slabost - nemusi byt ) oprazime na troche oleja, do ktoreho pridame lyzicku sezamoveho na chut a vonu.

    Kapusta s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Wombok pokrajame na drobno pridame do woku, pridame sojovu omacku a lyzicu cinskeho vina na varenie, a rychlo ( cca 2 minuty ) podusime - miesame.

    Kapusta s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame vajicko alebo dve ako nam chuti, premiesame, osolime, okorenime a mame rychlu veceru, aj ked zazracne suroviny ako klobasa a slanina tam nie su.

Diskusia k receptu

kuko95
na vecer sa treba poriadne najest aby mal clovek dobry spanok keby mi das toto na veceru tak by som ti dal poza usi :)
evanaaa
No, @Kuko95 , práve naopak, na večeru len niečo ľahké, človek si nemá zaťažovať organizmus na noc, spracovať jedlo (aj ťažšie) dá tráviacemu systému zabrať vtedy, keď má odpočívať, tak ako aj ty ideš spať.
dormella
@Kuko95 (12.7.2018 17:09)

Autor receptu netvrdi, ze jeho recept je urceny zrovna Tobe, klidne si dej, co Tve hrdlo raci a klidek . . . .
2010
@Haji (12.7.2018 20:52)
Mala obmena receptu, mrkva na jullien pridana na farbu, ale pouzity cinsky vizualny trik, kde z vajicka sa spravi omeleta ta sa zroluje a pokraja na slize.


1x haji
haji
@2010 (15.7.2018 08:42)
Velmi povedená variace, moc děkuji! Dostal jsi mě, musím se po chuti smát, bo mrkva je v posledních měsících moja najvetšia kamarátka. Fikaný nápad s omeletou - velmi pěkné na vízor a určitě aj chuť to podporí, změna struktury celý pokrm povýší. Jsi šikovný!
Abych se zorientovala - je kapusta wombok ekvivalent pekingské kapusty - Brassica rapa?
Brassica chinensis /pak čoj anebo bok čoj/- čínská kapusta je vízorom odlišná. Podle mě jde použít na tento recept jeden či druhý druh. Uf. V těchto kapustách se líp vyznáš, o tom žádná. Předem děkuji.
2010
No a ked sa zle zreze vianocna ruza co spravila suseda ... narastie aj 5 metrov.


1x haji
2010
Bol som v korejskej restauracii kde bolo kimci - kysla kapusta s chilli, obohatena cerstvou zeleninou.
Tak som si upravil recept na nasu kyslu kapustu, slaninu som nahradil corned beef ( neviem preklad) pridal zeruchou a sladke zemiaky a jasne ze chilli.







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia