Vyprážaný kapor

Kaprie hranolky s teplým zemiakovým šalátom (videorecept)

Autor receptu: sons

Ak ste si mysleli, že kapor na štedrovečernom stole môže byť iba v trojobale, pozrite si tento recept a vychutnajte si tradičné jedlo trochu inak.

Postup

  1. Kaprie hranolky: Mäso na filete najprv narežeme, aby sme prerezali kosti. Potom filetu nakrájame na pásiky, osolíme. K múke primiešame sladkú a štipľavú mletú papriku a sušený cesnak. V zmesi obalíme porcie kapra a smažíme v dostatočnom množstve horúceho oleja do chrumkava. Vyberieme na papierovú utierku, ktorá vsaje prebytočný olej.
  2. Teplý zemiakový šalát: Predvarené zemiaky a repu nakrájame a prehrejeme na panvici s olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme nasekané bylinky.
  3. Smotanový dip: Do kyslej smotany pridáme nasekané bylinky, ochutíme citrónovou šťavou.