Kapor na víne s cesnakom

monty469 - fotkamonty469, 13. februára 2016
Kapor na víne s cesnakom
Foto: monty469

Pri listovaní v kuchárskej knihe Ryba na tanieri celý rok ma upútal tento recept. Rybára mám doma, čiže aj zásoby rýb takmer po celý Zobraziť celý popisPri listovaní v kuchárskej knihe Ryba na tanieri celý rok ma upútal tento recept. Rybára mám doma, čiže aj zásoby rýb takmer po celý rok, tak som sa rozhodla vyskúšať tento recept. Musím povedať, že chutil každému, tak sa chcem s vami podeliť o tento receptík.

30 minút
na 200 °C

Suroviny

700 g
4 strúčiky
200 ml
podľa chuti
podľa chuti
1 kg




Postup

  1. 1

    Kapra, ktorý je stiahnutý z kože, naporcujeme a na niekoľkých miestach narežeme. Rybu mierne okoreníme, osolíme a dáme na pekáč, ktorý vymastíme maslom.

  2. 2

    Rybu dáme piecť do rúry na 10 min. Medzitým si očistíme cesnak, prelisujeme, pridáme pol čajovej lyžičky soli, rozotrieme a primiešame víno. Keď kapra po 10 min. vyberieme, tak tou zmesou potrieme rybu,dáme piecť. Pečieme cca.20 min. a potierame rybu tou zmesou. Čím viac potierame, tým je ryba chutnejšia.

  3. 3

    Zemiaky som mala také malé, tak som ich ošúpala a vcelku varila 10 min. v posolenej vode. Potom som scedila, preložila na maslom vymastený pekáč, osolila a dala do rúry piecť do zlatista. Zvrchu sú zemiaky chrumkavé a vnútri mäkučké.

  4. 4

    Keď je všetko hotové, naservírujeme, kto chce môže si kapra pokvapkať citrónom. K tomu pohár bieleho vína a už len popriať dobrú chuť.

Diskusia k receptu

denyany
Kapra na víne som ešte nejedla, ale mám jesného slúbeného, tak ho asi urobím podľa teba. Už teraz slintám...
izabella929
@monty469 , najčastejšie ho tiež robím na víne, zelenine a tiež na cesnaku...ale robila som ho už aj plneného jablkami a bol výborný...oceňujem recepty z rýb...sú zdravé a mali by sme ich konzumovať častejšie...super recept.-)
jack
Montík zase nesklamal,kapra vo víne vykúpal.vonia celý bytík už sa chystá kaprík.z vínečkom ho zapijeme a už receptík na varechu chystáme.páči sa to každému,bola to drina namojveru.5*dávame a naprázdno hltáme.
monty469
@Denyany (13.2.2016 15:42)

Ja sama som bola prekvapená aké je to s vínkom dobré.Ďakujem za milý komentár
monty469
@Radox1 (13.2.2016 16:00)

Presne tak.A keďže sa to priebežne polieva zmesou z vína tak to nie je vôbec suché,ale šťavnaté
monty469
@Radox1 (13.2.2016 16:00)

Presne tak.A keďže sa to priebežne polieva zmesou z vína tak to nie je vôbec suché,ale šťavnaté
monty469
@Izabella929 (13.2.2016 16:02)

Ďakujem za milý komentár.Kapra s jablkami som ešte nerobila,ale vyskúšala by som.Ak môžeš ,dáš mi recept?
monty469
@Jack (13.2.2016 16:02)

Ďakujem za umelecké spestrenie,bolo to veru dobré papanie.Vínečko sme vypili a kapríka spapali.Aj tebe by sme niečo dali,keby sme ho ešte mali.Kapríka už nemáme a vínečko ti nedáme
jack
Wau si to dala.sanka dolu sefe.
marienka44
@Monty469 , po 10 min. pecenia pri vysoikej teplte sa kaprík nevysusil:
S jablkami sa pecie asi vcelku, mila @Izabella929 , nemám pravdu?
Mám v mraznicke uz naporcovaneho kapra, vyskusam podlaTeba. :-)
marienka44
oprava: nevysušil? :-)
Vraj zemiacky, ktore predvaríme vo vode, sa neprilepia pocas pecenia na dno pekáča, ak ich vopred varíme v neosolonej vody. Ty si ich varila v slanej vode. Mám to odskúsane, je to pravda.

remcula
Víno tedy nemůžu, ale recept se mi moc líbí :-)
marienka44
@Monty469 , Našla som v mrazáku 5 ks naporcovaného kapra a urobila som podla Tvojo recept a zaroven som to kombinovala s receptom, ktorý pridal pan s nikom @2010. Neviem anglicky, ale pomohol mi prekladač. Neviem, aky druh ryby sa v ang. recepte spomína, recept je univerzálny.
Kedze som nemala otvorene víno, robila som to bez vína. Na ol. oleji+ ghee som osmazila cibulu a pretlaceny cesnak, touto zmesou som obliala naukladané a osolene a okorenene porcie kapra, pridaal som aj korenovú zeleninu (bude príloha) a par vetviciek petrz. vňate. Podliala som trochu vodou. Predvarene zemiacky sa dpopiekli sucasne v druhom pekaci na peciacom paieri.Tu je vysledok so salatovymi srdieckami:


marienka44
Tu je môj dnešný obed, budem to robiť častejšie, recept sa mi páči. Ďakujem zaň.


monty469
Teším sa, že som ťa inšpirovala a samozrejme, každý si môže recept prispôsobiť tak ako mu vyhovuje.Vyzerá to úžasne:-)