Kapor na orechoch

Autor receptu: 19631207

Tento recept vymyslela moja mama,ktorá bola kuchár špecialista a odvtedy kapra máme na vianoce každý rok.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Očisteného kapra rozdelíme na dve polovice, posolíme, dáme na plech podľa toho pre koľko osôb, poukladáme polovicu masla, ktoré je na kúsky nakrájané a necháme asi 15 minút predpiecť v rúre. Potom ho vyberieme polejeme ho celého pochúťkovou smotanou, posypeme po celom vrchu mletými orechami , naukladáme na krúžky nakrájaný citrón a necháme dopiecť dokial orechy nechytia trochu bledohnedý nádych, pozor aby orechy nezhoreli t.j. zrhuba 15 min /180/. Podávamie so zemiakovým šalátom alebo s chlebom, veľmi chutné.