Kapia v oleji a sladkokyslom náleve bez sterilizácie (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Varecháč @igipap žiadal na stránke Varechy v diskusii recept na zaváranú kapiu v oleji. Bolo to v roku 2010. Keďže som recept na ňu mala, ponúkla som mu ho v rámci diskusie. V tieto dni som pár pohárov kápie urobila (používam ju len na ozdobu jedla), napadlo mi, že ju dám aj na hlavnú stránku Varechy. Je to rýchle a nie komplikované zaváranie bez sterilizácie!

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Toto je pomer na jeden kilogram. Necháte všetky ingrediencie spolu zovrieť. Umytú a očistenú kápiu nakrájate na štvrťky alebo aj menšie časti. Takto pripravenú papriku dáte do vriaceho nálevu a necháte povrieť 5 minút. Po piatich minútach dierkovanou naberačkou papriku vyberiete a rovno vkladáte do čistých a suchých fliaš. Plnú fľašu zalejete vriacim nálevom. Zavíčkujete. Pozor na popálenie. Je tam aj olej,bolo by to veľmi bolestivé! Zaváranina sa nesterilizuje! !!!!
  2. Mne sa ešte trochu vývaru zvýšilo, no kapiu som už nemala.Tak som si očistila svetlú hrubostennú papriku a tú som zaliala nálevom. Preto ten jeden svetlý pohár. Nálev si môžte v pomere navyšovať k množstvu zaváraných paprík. Je to naozaj rýchle nakladanie paprík.