Kapia v oleji a sladkokyslom náleve bez sterilizácie (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Varecháč @igipap žiadal na stránke Varechy v diskusii recept na zaváranú kapiu v oleji. Bolo to v roku 2010. Keďže som recept na ňu mala, ponúkla som mu ho v rámci diskusie.
V tieto dni som pár pohárov kápie urobila (používam ju len na ozdobu jedla), napadlo mi, že ju dám aj na hlavnú stránku Varechy.
Je to rýchle a nie komplikované zaváranie bez sterilizácie!
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Toto je pomer na jeden kilogram. Necháte všetky ingrediencie spolu zovrieť. Umytú a očistenú kápiu nakrájate na štvrťky alebo aj menšie časti.
Takto pripravenú papriku dáte do vriaceho nálevu a necháte povrieť 5 minút.
Po piatich minútach dierkovanou naberačkou papriku vyberiete a rovno vkladáte do čistých a suchých fliaš.
Plnú fľašu zalejete vriacim nálevom. Zavíčkujete.
Pozor na popálenie. Je tam aj olej,bolo by to veľmi bolestivé!
Zaváranina sa nesterilizuje! !!!!
- Mne sa ešte trochu vývaru zvýšilo, no kapiu som už nemala.Tak som si očistila svetlú hrubostennú papriku a tú som zaliala nálevom.
Preto ten jeden svetlý pohár.
Nálev si môžte v pomere navyšovať k množstvu zaváraných paprík.
Je to naozaj rýchle nakladanie paprík.