Bravčové kotlety
Bravčové kotlety

Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie

2010 - bez fotky2010, 29. septembra 2018
Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie
Foto: 2010

Tento populárny čínsky recept pod menom kantonské kotlety, dakde kotlety soľl a korenie. V angličtine je to salt and pepper pork chops. Chodíme na ne Zobraziť celý popisTento populárny čínsky recept pod menom kantonské kotlety, dakde kotlety soľl a korenie. V angličtine je to salt and pepper pork chops. Chodíme na ne k Číňanom, tak som zapriahol uja googla, aby mi pomohol. Aj Vietnamci to robia pod menom Sườn rang muối. Často sa servírujú len ako predjedlo k vínu ale aj ako hlavné jedlo s ryžou.

20 minút
príprava
5 minút
na 175 °C

Suroviny

 na varenie




Postup

  1. 1

    Základ tohto receptu je bravčové karé s kosťou nakrájané a narezané na tenko, tak na centimenter. Mne to spravil vietnamský mäsiar. Dá sa aj bez kosti, ale skúsil som ísť tradične.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 1
  2. 2

    Mäso dáme do misky, pridáme zopár lyžíc čínskeho vína a lyžicu sójovej omáčky a pár plátkov zázvoru. Dobre premiešame a marinujeme tak pol hodinu.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si na suchú panvicu dáme opražiť soľ, korenie a sečuánske korenie, miešame až začne byť voňavé a na konci pridáme pol lyžičky korenia 5 chutí.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 3
  4. 4

    V mažiari rozdrvíme zmes korení a soli.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 4
  5. 5

    Z vajíčka pouzijeme len bielok a ľahko ho vyšľaháme. Keď chceme kotlety použiť na predjedlo, posekáme ich na polovičky. Štedro posypeme (podľa chuti) rozdrvenou soľou s korením a vmiešame do vyšľahaného bielka. Obalíme zmesou pol na pol múka a kukuričný škrob.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 5
  6. 6

    Olej rozohrejeme na 175 °C (mal som teplomer) a na etapy začneme pridávať obalené kotlety, opražíme do zlatista, tým, že sú veľmi tenké, stačí len niekoľko minút na každej strane.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 6
  7. 7

    Nakrájame si chilli, cesnak a jarnu cibuľku. Zvýšime teplotu a vložíme do oleja opražiť tak na minútu. Vyberieme sitkom.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 7
  8. 8

    Ako predjedlo servírujeme na šaláte a na vrch dáme opraženú chilli, jarnu cibuľku a cesnak, keď sa nám zdá málo slané, korenené, posolíme zmesou podľa chuti.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Povedené dílo, chutné, voňavé, fotogenické, hned bych ochutnala takovou dobrotu.
2010
@Afataga (29.9.2018 16:34)
Dakujem za komentare. Tieto kvazi cinske rezne skoncia na Vianoce na stole. Dnes prisla ziadost na dalsi chod, ze vraj super... Musim vyskusat, potom pridam.



mijaita
@2010 čínská jídla miluju, varim, tak mi tvuj recept doslova padnul do huby :-) K masu echt cinsky, zelny salat. Jidasove usi zrovna nemam, nahradila jsem stribrnymi hriby. Super recept, zakladam do databaze cinskych jidel. Diky ti!


afataga
Dnes konecne dosiel na rad tento tvoj skvostny rcp., normalne nemam slov, aby som vyjadrila, ake je to vyborne. Len ja som si povedala, ze nechcem tak vela skrobu a tak som dala len lyzicku do toho bielka a sa mi to potvora lepilo na osvedcenu panvicu, no neva, zoskrabala som tie prilepence, boli super take chrumkave, takze sa nic strasne nestalo. Salat taky hybrid - zelenina, sol, ryzovy ocot, sojovka a nemozem si pomoct, ale aj trochu olivaca, ale ty mas rad fuzie :-). Isto zas zopakujem, len trochu pracne to je a na cesnak som zabudla, nechybal.


2x haji a siisa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia