Kandizovane pomaranče (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Milujem ich kedysi sme ich kupovali z devi no už nemáme taký prístup tak som si zaspomínala vlastnoručne:)

3 dni minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ak sa bojíme že budu horke tak si ich ešte pred prípravou prevaríme take 4 minutky. Vodu zmiešame s cukrom vložíme nakrájaný pomaranč a varíme až kým sa neodparí tekutina.
  2. Necháme ešte luhovať v šťave takých 15 minutiek.Potom prenesieme na papier a poriadne pocukrujeme.....ja som dala na polovicu kryštálový cukor a na druhu polovicu trstinový a musím povedať že s trstinovým su sladšie a chutnejšie.
  3. Necháme aspoň 2-3 dni sušiť na teplom mieste sem tam otočíme.
  4. Môžme ich namočiť do čokolády:).....takto su absolutne neodolateľné:)
  5. Sirup ktorý sa mi zvýšil som si odložila skvelo sa hodí na palacinky:)