Kandizovane pomaranče (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Milujem ich kedysi sme ich kupovali z devi no už nemáme taký prístup tak som si zaspomínala vlastnoručne:)
3 dni minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Ak sa bojíme že budu horke tak si ich ešte pred prípravou prevaríme take 4 minutky.
Vodu zmiešame s cukrom vložíme nakrájaný pomaranč a varíme až kým sa neodparí tekutina.
- Necháme ešte luhovať v šťave takých 15 minutiek.Potom prenesieme na papier a poriadne pocukrujeme.....ja som dala na polovicu kryštálový cukor a na druhu polovicu trstinový a musím povedať že s trstinovým su sladšie a chutnejšie.
- Necháme aspoň 2-3 dni sušiť na teplom mieste sem tam otočíme.
- Môžme ich namočiť do čokolády:).....takto su absolutne neodolateľné:)
- Sirup ktorý sa mi zvýšil som si odložila skvelo sa hodí na palacinky:)