Kandizovaná citrónová kôra naložená v rume fotorecept

hubarka35 - fotkahubarka35, 14. januára 2011
Kandizovaná citrónová kôra naložená v rume (fotorecept)
Foto: hubarka35

Mala som vela citronov,čo s nimi-tak zo štavy je limonada citronová,bolo mi luto vyhodit tolko kôry,tak som prvy krát skusila ju takto kandizovat a Zobraziť celý popisMala som vela citronov,čo s nimi-tak zo štavy je limonada citronová,bolo mi luto vyhodit tolko kôry,tak som prvy krát skusila ju takto kandizovat a uskladnit.

Suroviny

z 10  citronov
3-4dcl
500g
podla potreby




Postup

  1. 1

    Citronovú kôru dôkladne umyjeme,nakrájame na pasiky,kocočky-dáme varit do vody s cukrom 200g cukru.po pol hodine varenia odstavime.Ja som to nechala do druheho dna postát,znovu som len cukor pridala asi 100g azase povarila tak hodinku.potom precedila-a na mise to vychladlo.

    Kandizovaná citrónová kôra naložená v rume (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Striedavo som do pohara dala kôru,zasypala cukrom-postup opakovala,vrchná vrstva cukor-zaliate rumom.vyšli mi dva pohare cca 2-3dcl.

Diskusia k receptu

evanaaa
Skvelé,praktické na použitie. A Hubárka, prosím ťa, ako si umývala tú šupu, v čistej horúcej vode?
hubarka35
Ano v čistej horucej vode viac krát som to umyvala...akurát mi volala sesternica aj ona to robila tu kôru,a jak to už presušala na mise,že dala to na radiator ešte a premrvala to tam cely den-takže to má take suchšie a dá to do pohárov....no mám toho na celý rok a kupovat už nemusim...
bobbi
a k comu sa to pouziva alebo naco poradte
hubarka35
do koláčikov,vianočnej štole-do nejakej plnky to možeš použit....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia