Jednohubky

Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatní

Autor receptu: redakcia

8
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z opečeného chleba vykrojíme kolieska s priemerom 2–3 cm. Krvavničku nakrájame na kolieska a zľahka opečieme na masti z obidvoch strán. Necháme vychladnúť.
  2. Z tlačenky vykrojíme kolieska s rovnakým priemerom ako krvavničky.
  3. Slivkové čatní: Čatní pripravíme tak, že v hrnci rozohrejeme bravčovú masť, orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme vykôstkované slivky, cukor, koreniny a nakoniec ocot. Varíme na miernom ohni pol hodiny za občasného miešania. Dochutíme soľou.
  4. Na chlieb položíme koliesko tlačenky, potrieme jemnou vrstvou čatní, navrch položíme opečenú krvavničku. Dozdobíme majonézou a čerešňou.