Kanapka s hráškovou penou, cherry paradajkou a ementálom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Na masle si orestujeme mladý cukrový hrášok, pridáme smotanu a necháme redukovať. Pridáme syrokrém a všetko spoločne rozmixujeme a prepasírujeme.
  2. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Hráškový krém necháme vychladiť a vymixujeme s maslom.
  3. Z hriankového chleba vykrojíme tvary podľa svojho vkusu a mierne ich nasucho opečieme. Vychladnutý krém navrstvíme na hrianky a ozdobíme kockami ementálu a kúskami cherry paradajok.
  4. NÁŠ TIP: Ak je hrášok naozaj mladý a sladký, nesnažme sa ho v kréme rozmixovať dohladka, ale nechať v ňom kúsky, aby sa zachovala štruktúra. Hráškový krém môžete na kanapkách nahradiť aj iným.