Kanadské kurča fotorecept

sisuk - fotkasisuk, 7. februára 2013 17:14
Ďalšie recepty »
Kanadské kurča (fotorecept)Foto: sisuk

Tento recept našiel môj manžel kedsi dávno v nejakom časopise. A keďže inak pečené, resp. zapečené kurča nezje, robievame ho často. Má v nadpise kura, ale dnes som ho robila len zo stehien. Výhodou je, že získate zároveň aj vývar, ktorý môžete použiť na polievočku a máte 2 v 1 :-)

5
porcií
10 min
príprava
55 min
na 180-190 °C

Suroviny

asi 1,3 kg
1 neberačka
1 PL
1 KL
1/2 KL
1/2 KL (dávam mletú)
2 KL (nemusí byť)
asi 100 - 125 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kura (ja som mala kuracie stehná - horné časti) umyjeme. Kúsky kuraťa dávame do hrnca s vriacou osolenou vodou. Voda na chvíľu prestane vrieť. Keď sa znovu dostane do varu, necháme mäsko 2 minútky variť a vyberieme ho.

    Kanadské kurča (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým mäsko trochu vychladne, pripravíme si zmes na obaľovanie. Zmiešame 1 naberačku polohrubej múky, 1 PL mletej sladkej papriky, 1 KL mletého čierneho korenia, 1/2 KL mletej chilli, 1/2 mletej rasce, 2 KL vegety. Keď sa mäso už dá udržať v ruke, osolíme ho a v obaľujeme v paprikovej zmesi.

    Kanadské kurča (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalené mäso ukladáme do zapekacej misky, na ktorej boli rozložené kúsky masla. Na kažký kúsok mäsa dáme tiež plátok masla. Neprikryté dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov na 5 minút.

    Kanadské kurča (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 5 minútach mäso podlejeme 3 dl vývaru, teraz už prikryjeme.

    Kanadské kurča (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Znížime teplotu na 180 stupňov a dáme opäť do rúry zapiecť na 50 minút. Kanadské kura je hotové:

    Kanadské kurča (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalší produkt je vývar. Môžeme si ho dať do chladničky (prípadne mrazničky) a použiťneskôr. Ale ja vždy z neho robím polievku: Na väčšom strúhadle si nastrúham koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, zeller, kaleráb).Do kastrólika dám zohriať 2 PL oleja, osmažím na ňom zeleninku, osolím ju, okorením.

    Kanadské kurča (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z vývaru povyberám chrbty, krídla...(prípadne precedím), pridám osmaženú koreňovú zeleninu - polievka dostane krásnu žltú farbu. Môžeme pridať mrazený hrášok. Ten som nemala, dala som pár ružičiek mrazeného karfiolu pokrájaného na menšie časti. Nechám chvíľu povariť. Už len petržlenovú vňať a aj polievka je hotová. Slížiky - niťovky som dala zavariť priamo do polievky, asi minútu pred ostavením polievky z ohňa, aby sa nerozvarili. Ale môžete ich uvariť aj zvlášt v osolenej vode a pridať do polievky už uvarené. Dobrú chuť!

    Kanadské kurča (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist