Kanadské kurča fotorecept

sisuk - fotkasisuk, 7. februára 2013
Kanadské kurča (fotorecept)
Foto: sisuk

Tento recept našiel môj manžel kedsi dávno v nejakom časopise. A keďže inak pečené, resp. zapečené kurča nezje, robievame ho často. Má v nadpise Zobraziť celý popisTento recept našiel môj manžel kedsi dávno v nejakom časopise. A keďže inak pečené, resp. zapečené kurča nezje, robievame ho často. Má v nadpise kura, ale dnes som ho robila len zo stehien. Výhodou je, že získate zároveň aj vývar, ktorý môžete použiť na polievočku a máte 2 v 1 :-)

5
porcií
10 minút
príprava
55 minút
na 180-190 °C

Suroviny

asi 1,3 kg
1 neberačka
1 PL
1 KL
1/2 KL
1/2 KL (dávam mletú)
2 KL (nemusí byť)
asi 100 - 125 g




Postup

  1. 1

    Kura (ja som mala kuracie stehná - horné časti) umyjeme. Kúsky kuraťa dávame do hrnca s vriacou osolenou vodou. Voda na chvíľu prestane vrieť. Keď sa znovu dostane do varu, necháme mäsko 2 minútky variť a vyberieme ho.

    Kanadské kurča (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým mäsko trochu vychladne, pripravíme si zmes na obaľovanie. Zmiešame 1 naberačku polohrubej múky, 1 PL mletej sladkej papriky, 1 KL mletého čierneho korenia, 1/2 KL mletej chilli, 1/2 mletej rasce, 2 KL vegety. Keď sa mäso už dá udržať v ruke, osolíme ho a v obaľujeme v paprikovej zmesi.

    Kanadské kurča (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalené mäso ukladáme do zapekacej misky, na ktorej boli rozložené kúsky masla. Na kažký kúsok mäsa dáme tiež plátok masla. Neprikryté dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov na 5 minút.

    Kanadské kurča (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 5 minútach mäso podlejeme 3 dl vývaru, teraz už prikryjeme.

    Kanadské kurča (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Znížime teplotu na 180 stupňov a dáme opäť do rúry zapiecť na 50 minút. Kanadské kura je hotové:

    Kanadské kurča (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalší produkt je vývar. Môžeme si ho dať do chladničky (prípadne mrazničky) a použiťneskôr. Ale ja vždy z neho robím polievku: Na väčšom strúhadle si nastrúham koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, zeller, kaleráb).Do kastrólika dám zohriať 2 PL oleja, osmažím na ňom zeleninku, osolím ju, okorením.

    Kanadské kurča (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z vývaru povyberám chrbty, krídla...(prípadne precedím), pridám osmaženú koreňovú zeleninu - polievka dostane krásnu žltú farbu. Môžeme pridať mrazený hrášok. Ten som nemala, dala som pár ružičiek mrazeného karfiolu pokrájaného na menšie časti. Nechám chvíľu povariť. Už len petržlenovú vňať a aj polievka je hotová. Slížiky - niťovky som dala zavariť priamo do polievky, asi minútu pred ostavením polievky z ohňa, aby sa nerozvarili. Ale môžete ich uvariť aj zvlášt v osolenej vode a pridať do polievky už uvarené. Dobrú chuť!

    Kanadské kurča (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
mnam!!!!!!!!!!!!!!!!!zajtra to spravim,uz sa mi sliny zbiehaju!!!!!!!!!!!!!!!!!
lidia3
Je to lepšie a rychlejšie keď sa predvaria.
sovka62
Myslela som si, že z kuraciny sa už nič nové vymyslieť nedá, všetko sme už jedli veľa razy. A aha ho! Ukladám, vyskúšam a ďakujem.
dodo46
Vyzerá to pekne, ani s tým nie je veľa roboty. Vyskúšame pre zmenu
hannah22
dakujem za recept, je pravda že zmena je život... uložené... :))
jazavka
kuracinku máme radi, tak vyskúšam aj tento recept, ďakujem, ukladám...
babidka
Konecne nieco nove , pre mna "neokukane" z kuraciny ! Akurat nemam rada vegetu a tak ju tam nedam .Ale - tesim sa na to kuriatko , bude na obed v priebehu tyzdna .
natali
mňam :) a ešte k tomu 2v1 :) výborný nápad, my už doma nevieme čo navariť aby to bolo trošku obmenené a nie stále to isté v nedeľu, ďakujem za recept, zajtra ho pripravím tiež :)
najaa
výborné a šťavnaté kuriatko,robila som bez vegety kedže tú u nás doma nepoužívame morská soľ úplne stačila,sme si dokonalo pošmakovali :)
natali
dnes sme ho tiež doma robili s maminou a bolo úžasné :) ďakujem za recept, bola to celkom iná chuť:) mňam
sisuk
ďakujem za komentáre. Som rada, že Vám chutilo
zdenka1009
@sisuk , dnes som vyskúšala tvoj rcp ,môžem len pochváliť, jemnučké šťavnaté aj rýchlo urobené, tiež som robila len horné stehienka...veľká pochúťka.Ď.
jac37
Děkuji za rcp. Kuřecí milujeme a zrovna jsem hledal něco na mlsný jazyk a najednou takový objev a i s vynikající polívkou. Děkuji moc.
jerica
@sisuk teším sa Tvojmu receptu , určite vyskúšam .-)Tak ako píše @babidka , neokukané :-) dám len menej masla .
brambora
Dnes som to spravila na obed. Super zmena. Ja som toho vyvaru dala menej na to masko, tak to bolo take chrumkave. A hned som aj polievocku spravila podla teba... :) Takze dakujem za obed. :)
gordonko
milostívá smekám , ráno pre kurča utekám ... vyzerá to prudko jedlééééé




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia