Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Jar je tu...a ja vám ponúkam jedno vynikajúce jarné jedlo.....

3
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Kaleráby olúpeme, prerežeme na polovicu a varíme v osolenej vode 10 minút. Asi 300ml vývaru si odložíme na podlievanie.
  2. Potom ich vyberieme, necháme trochu vychladnúť a vydlabeme.
  3. Vydlabané vnútro kalerábov pokrájame na malé kocky.
  4. Pripravené kaleráby na plnenie.
  5. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak.
  6. Pridáme mleté hovädzie mäso a za stáleho miešania opečieme. Osolíme, okoreníme, podlejeme trochu vývarom z kalerábov a dusíme asi 30minút.
  7. Pridáme porezané kalerábky a ešte chvíľu dusíme.
  8. Primiešame bylinky a necháme mierne vychladnúť.
  9. Mozzarellu pokrájame na malé kocôčky.....
  10. .....a pridáme k mäsu.
  11. Pripravenou mäsovou plnkou naplníme vydlabané kaleráby. Zapekaciu misu vymažeme maslom, poukladáme naplnené kaleráby, podlejeme vývarom z kalerábov a zapekáme 25minút.
  12. Červenú cibuľu pokrájame nadrobno.
  13. Opražíme ju na zmesi oleja a masla, pridáme múku a pripravíme zásmažku. Primiešame sparené, olúpané a pokrájané paradajky alebo konzervu takýchto paradajok. Podusíme. Osolíme, okoreníme, ak je to potrebné pridáme aj cukor.Prilejeme smotanu a ešte chvíľu dusíme.
  14. Na záver ochutíme nasekanou bazalkou.
  15. Kalerábky podávame s omáčkou, polovičkami cherry paradajok, strúhaným parmezánom a žeruchou i bazalkou. Ako príloha sa hodia skoré uvarené zemiaky omastené surovým maslom.