Mäsový eintopf

Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu očistíme, mrkvu a kaleráb nakrájame na 1 cm hrubé hranolčeky, zemiaky na väčšie kocky a cibuľu nadrobno.
  2. V hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu, ktorú mierne restujeme, pridáme zemiaky a zalejeme pripraveným vývarom. Dusíme päť minút. Pridáme nakrájaný kaleráb a mrkvu a zakryté dusíme ešte 15 minút.
  3. Mäso pomelieme. Všetky suroviny na mäsové guľky zmiešame, vyformujeme asi 20-gramové guľky.
  4. Desať minút pred koncom varenia vložíme guľky do hrnca a prikryjeme. Na konci varenia pridáme bylinky, soľ a korenie.