Mäsový eintopf
Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Zeleninu očistíme,
mrkvu a kaleráb nakrájame
na 1 cm hrubé hranolčeky,
zemiaky na väčšie
kocky a cibuľu nadrobno.
- V hrnci zohrejeme olej, pridáme
cibuľu, ktorú mierne restujeme, pridáme
zemiaky a zalejeme pripraveným
vývarom. Dusíme päť minút.
Pridáme nakrájaný kaleráb a mrkvu
a zakryté dusíme ešte 15 minút.
- Mäso pomelieme. Všetky suroviny na mäsové guľky
zmiešame, vyformujeme asi 20-gramové
guľky.
- Desať minút pred koncom
varenia vložíme guľky do hrnca a prikryjeme.
Na konci varenia pridáme
bylinky, soľ a korenie.
|