Kalerábová polievka

diabambulka - fotkadiabambulka, 22. septembra 2010

Chcete receptík na rýchlu, ľahkú, lacnú a navyše výbornú polievku? Tak tu je :-)

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks
podľa chuti
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistíme kaleráb, zemiaky a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca posypeme troškou vegety, zalejeme vodou pridáme zeleninový bujón a varíme. Keď je zelenina mäkká pridáme syrokrém v črievku a všetko rozmixujeme.Môžeme pridať trošku mlieka. Slaninku nakrájame na kocky a upečieme na panvičke. Do výpeku čo sa nám urobil zo slaninky pridáme troška mletej červenej papriky. Polievku nalejeme do taniera a už len prizdobíme so slaninkou. Slaninku môžeme vymeniť aj za opečený chlebík a kaleráb môžeme vymeniť za cuketu. Budete mať novú polievku a garantujem vám že opäť veľmi rýchlu a výbornú.

  2. 2

    Dobrú chuť

Diskusia k receptu

altyn
Určite vyskúšam! Jednoduché, rýchle a iste chutné... :-)))
diabambulka
dakujem za milé privítanie,napíšte či vám chutila,ja som ju varila včera a dnes som musela variť inú lebo táto sa hneď zjedla :-)Osobne som si dala dupľu :-)
diabambulka
ahoj alltyn určite daj vedieť ako dopadla poprípade čím si ju vylepšil nechám sa rada inšpirovať :-))
altyn
Ahoj @diabambulka ! Polievočka dopadla výborne! Len som ju nemixoval lebo sa mi pokazil ponorný mix. a tak som kaleráb vopred nastrúhal na hrubšom strúhadle a zemiaky som nechal v celku. Keďže nemám malé dieťa tak som pridal cesnak a č.m.kor. a do taniera som si dal trošku kys. smotany. Ale základ je tvoj a je výborný :-)))))) Je to jednoduché a šikovné. Takže vďaka, už patrí medzi moje obľúbené ! :-))))))))))))))))))))))))))))))
diabambulka
ahoj altyn, no to si ma velmi potesil, som rada ze si vyskusal a ze to dopadlo vyborne:-) dakujeme za vyborny typ ako tu dobrotu este vylepsit. ja sa chystam vyskusat tvoj receptik na drozdove guľky do polievky a určite sa ti ozvem ako to cele dopadlo:-)))
farbuska
dnes som ju uvarila. použila som vlastný odmastený vývar z jahňacích kostí. je to naozaj rýchla a veľmi chutná polievka. zostane v repertoári.
vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia