Kakaový koláč

Kakaový oslávenec

Autor receptu: anemarka

Mäkučké kakaové cesto, ktoré si podmaní vaše chuťové poháriky, s kombináciou sladučkej polevy a veselého posypu. To je to pravé pre vašu oslavu.

35 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup je veľmi jednoduchý. Na prípravu cesta si vyšľaháme maslo s cukrom a vajciami. Šľaháme pár minút. Postupne primiešavame múku zmiešanú s kakaom. Cesto by malo byť hustejšie.
  2. Rozotrieme na stredne veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 20 až 25 minút. Treba to sledovať, pretože každá rúra pečie inak.
  3. Na polevu si pripravíme práškový cukor, do ktorého vlejeme rum a horúcu vodu. Vymiešame lyžičkou. Pokiaľ bude poleva príliš hustá, pridávajte rum alebo horúcu vodu na zriedenie.
  4. Ešte teplý koláč zalejeme rumovou polevou. Posypeme farebným posypom a necháme odpočívať až do stuhnutia polevy.
  5. Variácia pre deti: Rumovú polevu môžete nahradiť jednoduchou cukrovou polevou, ktorá sa pripraví vyšľahaním práškového cukru s 1 bielkom a trochou citrónovej šťavy.
  6. Koláčik je neodolateľne chutný. Zákusok je primerane sladký, aj napriek väčšiemu množstvu cukru. Cesto je jemnučké ako pierko, priam sa rozplýva na jazyku. Vrelo odporúčam :-)