Kakaový koláč

Kakaový koláčik z kyslého mlieka s tvarohovou zmrzlinou a s kefírovou penou

Autor receptu: redakcia

16
porcií
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Koláč: Do kyslého mlieka vmiešame cukor, múku, olej, kakao a na záver pridáme sódu. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme pri teplote 180 stupňov 20–30 minút. Po vychladnutí koláč potrieme džemom a zalejeme čokoládovou polevou, pripravenou z čokolády, smotany a masla. Necháme dobre vychladnúť.
  2. Tvarohová zmrzlina: Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Smotanu s cukrom zohrejeme, pridáme vyžmýkanú želatínu. Zmes primiešame do tvarohu a dochutíme citrónovou šťavou. Vložíme do zmrzlinovača.
  3. Kefírová pena: Kefír zahrievame s cukrom, kým sa nerozpustí. Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode, vytlačíme, rozpustíme v kefíre a zmes dáme do sifónovej fľaše.
  4. Koláčik servírujeme so zmrzlinou, s kefírovou penou, čerstvými čučoriedkami, mätou a prípadne s čokoládovou sušienkou.