Komentáre k receptu:
  • ancicka - fotkaAncicka 12. marca 2018 o 09:37

    Tak to môže byť fajn plnka,vyskúšam najbližšie až budem robiť záviny.kk
    @zareaguj
     1x garanco
  • používateľ nemá avatarAtina47 12. marca 2018 o 09:41

    Zajimavy recept, uz je v KK, dekuji
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarJanealli 12. marca 2018 o 10:21

    Na veľkonočné pečenie vyskúšam, plnka je určite chutná.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 12. marca 2018 o 11:28

    Recept se mi moc líbí, zajímavá náplň, krásná fota, jsi šikulka!
    @zareaguj
  • fialka49 - fotkaFialka49 12. marca 2018 o 11:42

    Kakaové záviny majú u nás zelenú, ak urobím týmto spôsobom, pevne verím, že zelená bude zelenšia. Dám vedieť, či naozaj.
    @zareaguj
  • zdenka1009 - fotkaZdenka1009 12. marca 2018 o 12:36

    Záviny @babkamt sa ti vydarili na 5*...aj, ja mám rada kakaovú plnku a s tým snehom musí byť nadýchaná, vzdušná, určite ju vyskúšam...super rcp.
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 12. marca 2018 o 12:43

    @Ancicka (12.3.2018 09:37)

    Vyskúšaj a potom sa ozvi, či si bola spokojná. Ja som hneď po objavení receptu "musela" závin upiecť:-)
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 12. marca 2018 o 12:46

    @Atina47 (12.3.2018 09:41)

    Ďakujem za hodnotenie. Tiež sa mi zdala plnka z bielkov zaujímavá. Už som vyskúšala rôzne plnky do kakaového závinu. Hľadala som plnku, ktorá nevytečie. Táto mi nevytiekla.
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 12. marca 2018 o 12:47

    @Janealli (12.3.2018 10:21)

    Určite budeš spokojná.
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 12. marca 2018 o 12:48

    @Haji (12.3.2018 11:28)

    Som rada, že sa ti recept páči.
    @zareaguj
     1x haji
  • babkamt - fotkaBabkamt 12. marca 2018 o 12:50

    @Fialka49 (12.3.2018 11:42)

    U mňa sa vždy nájdu bielka v mrazničke. Mám rada takzvané babské recepty. Sú často lepšie ako od šéfkuchárov. Budem čakať na tvoje hodnotenie.
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarHaji 12. marca 2018 o 14:13

    @Babkamt (12.3.2018 12:50)
    Poprosím, aby jsi své zkušenosti s ukládáním bílků do mrazničky přiblížila. Určitě to bude zajímat více lidí. Děkuji!
    @zareaguj
     1x stanci11
  • jack - fotkaJack 12. marca 2018 o 15:05

    Kakaový závin ľúbime.Ukladám.
    @zareaguj
  • 3sandra3 - fotka3sandra3 12. marca 2018 o 18:09

    mnam,,, krásne vyzerajú a krémy stoja za vyskúšanie. Nie iba krémy, ale celé záviny.
    @zareaguj
  • kristina47 - fotkaKristina47 12. marca 2018 o 18:37

    Vyskúšam ,hlavne kôli plnke,pozdáva sa mi-ukladám.
    @zareaguj
  • finczi - fotkaFinczi 12. marca 2018 o 21:14

    Veľmi sa mi páči tento závin,plnka je zaujímavá a ja to takto určite vyskúšam.Kakaové mám veľmi rada a moji blízki tiež. Ďakujem za inšpiráciu, KK.
    @zareaguj
  • jerica - fotkaJerica 13. marca 2018 o 07:37

    Paráda, u nás kakaové je top, teraz bude dva x top s takou plnkou. KK !
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 13. marca 2018 o 08:16

    @Haji (12.3.2018 14:13 Zvyšné bielka sa snažím dať hneď do mrazničky. Používam na to malé plastové kelímky, alebo malé igelitové vrecká. Vždy si na nádobu nalepím nálepku, kde je dátum a počet bielkov. Bielka by mali vydržať v mrazničke až 12 mesiacov, no ja ich spotrebujem skôr. Tak isto sa dajú zmrazovať aj žľtka. Bielka sa dajú zmrazovať aj každé zvlášť v zakrytom kelímku. Po zmrazení sa dajú zosypať do jednej nádoby. Pred použitím ich večer vyberiem z mrazničky. Nechám ich rozmraziť v chladničke. Potom pracujem ako s čerstvými bielkami. Mám dojem, že mrazené bielka sa dajú lepšie vyšľahať ako čerstvé. Z bielkov robievam aj halušky do polievky. No a pridám zopár rád z internetu:

    Zostali vám z vaječné bielky? Vieme, čo s nimi!
    05.06.2014






    Ak si recept vyžaduje len vaječné žĺtky, bielky rozhodne nemusíte vyhadzovať!

    Ako bielky uchovať
    V chladničke bielky vydržia len krátko – spotrebovať by ste ich mali najneskôr na druhý deň. Lepší spôsob skladovania je zamraziť ich. Nalejte ich do mikroténového vrecúška alevo uzatvárateľnej plastovej nádobky a uložte do mrazničky. Nezabudnite ich označiť štítkom s dátumom a počtom bielkov. Deň pred použitím ich vyberte z mrazničky a cez noc nechajte rozmraziť v chladničke. Rozmrazené bielky si zachovávajú všetky vlastnosti ako čerstvé a po pozvoľnom rozmrazení ich môžete bez problémov vyšľahať.

    Na čo môžete bielky použiť:
    Zvyšné bielky sa najlepšie hodia na prípravu snehových dezertov, pusiniek a bezé. Vyšľahaný sneh s cukrom nastriekate na plech a usušíte v rúre. Tesne pred podávaním ozdobte šľahačkou a obložte sezónnym ovocím.
    Ak do cukrovej polevy pridáte bielok, bude lesklá a hladká.
    Skúste namiesto celého vajíčka pridať do mletého mäsa na fašírky len bielok. Fašírky budú nadýchanejšie. Prospeje im aj namáčanie v mierne rozšľahaných bielkoch, vďaka čomu budú šťavnatejšie.
    Ak nemáte poruke stužovač, šľahačku spevníte tak, že do nej zašľaháte tuhý sneh z jedného vaječného bielka.
    Sneh z bielkov s niekoľkými kvapkami octu je výborným čistiacim prostriedkom na rámy obrazov z pozláteného dreva.
    Sneh z bielkov je dobrým lepidlom na lepenie papiera na sklo. Vyšľahaný sneh nechajte roztiecť, papier ním navlhčite a mäkkou, čistou handričkou ho na chvíľu pritlačte na sklo. Tento spôsob môžete použiť pri lepení štítkov na zaváraninové fľaše, ktoré sa potom dajú ľahko odstrániť teplou vodou.
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 13. marca 2018 o 08:17

    @Jack (12.3.2018 15:05)

    Aj u nás patrí k obľúbeným.
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 13. marca 2018 o 08:18

    @3sandra3 (12.3.2018 18:09)

    Ďakujem za kladné hodnotenie. Záviny som piekla, lebo som chcela vyskúšať plnku. A oplatilo sa.
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 13. marca 2018 o 08:19

    @Kristina47 (12.3.2018 18:37)

    Som rada, že chceš recept vyskúšať. Potom sa prosím ozvi, či si bola spokojná.
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 13. marca 2018 o 08:21

    @Finczi (12.3.2018 21:14)

    Doporučujem vyskúšať. Záviny som piekla v nedeľu a ešte dnes sú dobré.
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 13. marca 2018 o 08:22

    @Jerica (13.3.2018 07:37)
    Dúfam, že si pochutíte. Skúšala som rôzne kakaové plnky, no táto je top. Ozvi sa po realizácii.
    @zareaguj
  • jerica - fotkaJerica 13. marca 2018 o 10:02

    @Babkamt (13.3.2018 08:22)
    presne ako ty , skúšala som tiež, zakaždým to ináč vyšlo, raz vytiekla , potom súchá, a niekdy zas vynikajúca, fakt budem zvedavá ako sa mi podarí táto tvoja , ďakujem aj za rady čo si prispela k bielkam.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 13. marca 2018 o 11:28

    @Babkamt (13.3.2018 08:16)
    Děkuji za vyčerpávající odpověď. Ještě jsi přidala i další "bílkové" vychytávky, i to je dobré vediet. Přiznám se, že nemám až tolik bílků, abych zamrazovala, ale jsou větší domácnosti a mladé kuchárky, kterým přijde vhod každá dobrá informace, zkušenost. Že jsou vejce teď celkem drahá záležitost dobře vím a tak je třeba být připraven a využít je tak nejlíp, jak to jen jde. Dobrá kuchárka je moudrá žena. Přeji krásný den a ještě jednou moc děkuji za to, že jsi se s námi podělila!
    @zareaguj
  • tetrisss - fotkaTetrisss 13. marca 2018 o 19:50

    davno som tu nebola a tu aky skvost, veru na velku noc vyskusam.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKucharka 13. marca 2018 o 21:18

    Tak ja už aj poslušne hlásim, je to paráda závin, mäkkučký a nadýchaný. S cestom sa krásne pracovalo, ja som robila z 1/2 dávky a do cesta som dala 2 lyžice bieleho hustého jogurtu ( to som pochytila od Cezminaz..:-)) ).
    Len plnky budem musieť asi robiť viac, je výborná. Na fotke je ešte teplý kúsok a nič nevyteká, ani nieje suché.
    To potieranie olejom ... pripomenulo mi to moju babku, aj ona potierala záviny - štricle, ako ich volala - olejom.
    Ďakujem za recept, určite bude opakovačka, hádam skúsim aj ostatné plnky.
    Pekný večer.


    @zareaguj
     2x haji, radost
  • babkamt - fotkaBabkamt 14. marca 2018 o 06:55

    @Jerica (13.3.2018 10:02)

    Mám podobné skúsenosti ako ty. Stále hľadám tú najlepšiu plnku do kakaového závinu.
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 14. marca 2018 o 06:59

    @Haji (13.3.2018 11:28)

    Mám vlastné vajíčka, takže ma až tak netrápi cena vajíčok. Ale napriek tomu sa s nimi snažím zaobchádzať šetrne. Pekný deň ti prajem.
    @zareaguj
     1x haji
  • babkamt - fotkaBabkamt 14. marca 2018 o 07:00

    @Tetrisss (13.3.2018 19:50)

    Teším sa, že ťa recept zaujal. Ozvi sa prosím po realizácii.
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 14. marca 2018 o 07:09

    @Kucharka (13.3.2018 21:18)

    Prekvapila si ma, aká si rýchla, ďakujem za pridanú fotku. Tiež som nerobila z celej dávky cesto. Pre nás by to bolo veľa. Plnku som ale robila z dvoch dávok. Ty si cesto vylepšila pridaním jogurtu. Takže potvrdzuješ, že ani teplá plnka nevyteká z koláča. Záviny pred pečením natriem olejom, tak ako to robila tvoja babička:-) Po upečení zase záviny natriem trochou vody. Oni krásne zmäknú. Mám radosť, že koláč budeš piecť i v budúcnosti. Pekný deň ti prajem.
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarMotyka 14. marca 2018 o 12:59

    Tá plnka je aj pre mňa novinkou, takže ukladám KK. Závin sa Ti veľmi vydaril. Teraz by som si dala ku kávičke.
    @zareaguj
  • aleana - fotkaAleana 14. marca 2018 o 17:19

    Toto určite vyskúšam, som zvedavá na tú plnku, ešte som takú nerobila...A cesto si urobím v kváskovej verzii.
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkaCesminaz 14. marca 2018 o 19:29

    Paradny kolacik :-) Vyzerá výborne!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMojaradost 15. marca 2018 o 11:39

    Zaujímavá plnka, koláčik vyzerá fantasticky:))
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 15. marca 2018 o 16:21

    @Aleana (14.3.2018 17:19)

    V tomto recepte nejde ani tak o cesto, ako o plnku. Som rada, že máš chuť plnku vyskúšať. Ja som práve dojedla dva kúsky k poobedňajšej káve.
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 15. marca 2018 o 16:22

    @Cesminaz (14.3.2018 19:29)

    Nielen vyzerá, ale aj chutí výborne.
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 15. marca 2018 o 16:22

    @Mojaradost (15.3.2018 11:39)

    Ďakujem za pochvalu a komentár.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar1kuchar 17. marca 2018 o 22:07

    namiesto mlieka sme použili iba vodu, lebo sme na určitý čas vylúčili zo stravy mlieko, droždie sme tiež rozrobili vo vode iba s múkou, čítal som, že takto sa droždie ináč rozkladá, ako s cukrom, použili sme hladkú špaldovú múku a polohrubú bielu múku, závin je vydarený , ľahúčky
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 19. marca 2018 o 13:36

    @1kuchar (17.3.2018 22:07)

    Teší ma, že si recept vyskúšal. Prispôsobil si si ho svojim potrebám. Nabudúce vyskúšam podľa teba zarobiť droždie vo vode len s múkou a bez cukru. Som zvedavá, ako mi vzíde kvások. Mám radosť, že si bol spokojný. Pekný deň ti prajem.
    @zareaguj
  • jerica - fotkaJerica 20. marca 2018 o 12:47

    @Babkamt ,
    ďakujem za super recept na plnku, nedalo mi, aby som nevyskúšala, keď robím záviny, tak kakaová plnka vždy hrala prím, vyskúšala som a môžem len doporučiť, na cesto mám svoj odskúšaný recept, použila som špaldovú múku (babička) , má výbornú chuť, vnuk povedal, že má orieškovú chuť. Na budúce spravím viac tej plnky, (ja) dám viac cukru, a menej kakaa, po upečení závinov, sa mi tak trochu stratila. Doporučujem, výborne sa to spracuváva, nič nevytečie.



    @zareaguj
     2x luss44, radost
  • babkamt - fotkaBabkamt 20. marca 2018 o 19:14

    @Jerica (20.3.2018 12:47)

    Milá Jerica, tvoja fotka ma potešila. Záviny ti vyšli parádne. Sú vypečené zvonka, zvnútra je vidieť, že sú jemné. Z koľkých bielkov si robila plnku? Samozrejme, že každému chutí niečo iné Niekto by cukru pridal viac, iný zase uberá cukor. Podobne je to aj s kakaom. Je to na každom, akú chuť preferuje. Recept si si trochu upravila. Dala si inú múku. Ale to je v pohode. Možno keby sme rozvaľkané cesto natreli troškou masla a až potom dali plnku na cesto, tak by sa plnka nestratila. Čo si o tom myslíš? Som rada, že plnku doporučuješ. Potvrdzuješ, že naozaj nevyteká. Závin sa dá krájať ešte teplý a plnka zostáva na svojom mieste. Vnučka chce, aby som ich upiekla znova:-) Pekný večer ti prajem.
    @zareaguj
  • jerica - fotkaJerica 21. marca 2018 o 00:08

    @Babkamt (20.3.2018 19:14)
    pekný večer, robila som z troch bielkov, tri PL cukor a tri PL kakao,robila som dva záviny s kakaovou plnkou a dva s tvarohovou.
    Mala som pocit, že to bolo skôr horké z kakaa, síce pre čokoholikov dobré. Teraz ako to mám odskúšané, už viem, že na dva záviny dám 4 bielka a 4 PL cukru kopcom, ale len 3 PL kakaa, to bude stačiť, a ako píšeš, vyvaľkané cesto potriem roztopeným maslom, som rada, že konečne kakaová plnka je zaručene tá s ktorou nebude problém.



    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 21. marca 2018 o 08:13

    @Jerica (21.3.2018 00:08)

    Ja, aj vnučka preferujeme horkú čokoládu s čo naviac percentami. Takže nám bola plnka dosť sladká. Ako píšeš, že na 4 bielky 4 pl cukru a len tri lyžice kakaa by mala byť plnka aj dosť sladká, ale nie presladená. Doladila si si plnku podľa svojej chuti. Posielam ti pozdrav.
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist