Višňový zákusok
Kakaovo-višňové rezy, o ktoré sa deti nechceli deliť
Autor receptu: razomzastolom
Naše deti, ktoré nie sú milovníkmi višní, sa o tieto rezy nechceli s nikým deliť. Dvere chladničky sa prestali otvárať a zatvárať až
potom, keď zmizol posledný kus :-)))
16 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Tvarohová plnka pre plát:
1 žĺtok a 3 bielky zľahka vyšľahať s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridať škrob a znova vyšľahať. Pridať mletý tvaroh a dôkladne premiešať.
- Cesto:
Múku, prášok do pečiva, cukor a kakao zmiešať. Pridať žĺtky, smotanu, mäkké maslo a vypracovať cesto.
- Plát:
Cesto rozdeliť na dve nerovnaké časti (2/3 a 1/3). Menšiu časť cesta odložiť na 20 minút do mrazničky.
Väčšiu časť cesta rozvaľkať a položiť na plech 25×35 cm vopred vystlaný papierom na pečenie.
Tvarohovú plnku rovnomerne rozotrieť na cesto, poukladať višne a navrch nastrúhať zvyšné cesto z mrazničky.
Piecť 40 minút pri 170 °C. Upečený plát z plechu vyberať vychladnutý.
- Krém:
Mäkké maslo dôkladne vyšľahať mixérom na vysokých otáčkach cca 10-12 minút, pričom postupne pridávať zahustené mlieko.
Čokoládu nastrúhať na veľkom strúhadle, pridať do krému a premiešať. Krém by mal byť nadýchaný.
Odložiť do chladničky na 20 minút.
- Plát rozrezať naprieč na 2 rovnaké polovice. Na jednu polovicu natrieť krém a zakryť druhou polovicou plátu. Vrch ozdobiť podľa želania a zákusok odložiť do chladničky na 12-24 hodín.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/l_gDfiYQvnE