Višňový zákusok

Kakaovo-višňové rezy, o ktoré sa deti nechceli deliť

Autor receptu: razomzastolom

Naše deti, ktoré nie sú milovníkmi višní, sa o tieto rezy nechceli s nikým deliť. Dvere chladničky sa prestali otvárať a zatvárať až potom, keď zmizol posledný kus :-)))

16
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Tvarohová plnka pre plát: 1 žĺtok a 3 bielky zľahka vyšľahať s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridať škrob a znova vyšľahať. Pridať mletý tvaroh a dôkladne premiešať.
  2. Cesto: Múku, prášok do pečiva, cukor a kakao zmiešať. Pridať žĺtky, smotanu, mäkké maslo a vypracovať cesto.
  3. Plát: Cesto rozdeliť na dve nerovnaké časti (2/3 a 1/3). Menšiu časť cesta odložiť na 20 minút do mrazničky. Väčšiu časť cesta rozvaľkať a položiť na plech 25×35 cm vopred vystlaný papierom na pečenie. Tvarohovú plnku rovnomerne rozotrieť na cesto, poukladať višne a navrch nastrúhať zvyšné cesto z mrazničky. Piecť 40 minút pri 170 °C. Upečený plát z plechu vyberať vychladnutý.
  4. Krém: Mäkké maslo dôkladne vyšľahať mixérom na vysokých otáčkach cca 10-12 minút, pričom postupne pridávať zahustené mlieko. Čokoládu nastrúhať na veľkom strúhadle, pridať do krému a premiešať. Krém by mal byť nadýchaný. Odložiť do chladničky na 20 minút.
  5. Plát rozrezať naprieč na 2 rovnaké polovice. Na jednu polovicu natrieť krém a zakryť druhou polovicou plátu. Vrch ozdobiť podľa želania a zákusok odložiť do chladničky na 12-24 hodín.
  6. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/l_gDfiYQvnE