Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala k vajcovému základu.
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a korpus sa piekol 10 min. Zatiaľ som pripravila si cesto na druhý kakaový a potom aj tretí makový korpus. Všetky upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala vanilkový cukor a detskú krupicu a uvarila som hustú kašu. Ihneď som rajnicu s kašou ponorila do studenej vody a nechala vychladiť. Zatiaľ som si maslo s cukrom vymiešala do peny.
Po lyžici som pridávala vychladnutú kašu a dobre premiešala, napokon som pridala hruškovicu.
Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť na 3 hodiny.
Keď krém stuhol, zostavila som koláč. Na podnos som položila prvý kakaový korpus, natrela som ho horúcim cviklovým lekvárom a na lekvár som natrela polovicu krému.
Na krém som položila makový korpus, natrela som ho marhuľovým lekvárom a potom druhou polovicou krému.
Na krém som položila druhý kakaový korpus a koláč som uložila do chladničky na 3 hodiny stuhnúť, až potom som ho zaťažila 3 kg cukru a nechala v chladničke do druhého dňa. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, vrchný korpus som poliala čokoládou a uložila do chladničky poriadne stuhnúť.
Krájala som horúcim mokrým nožom na rezy. Zdobila som šľahačkou, ale nie je to nutné, zákusok je aj bez nej výborný.
Prajem vám dobrú chuť.