Krémový zákusok

Kakaovo-makové rezy s krupicovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Zákusok som inovovala.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  2. Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala k vajcovému základu.
  3. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a korpus sa piekol 10 min. Zatiaľ som pripravila si cesto na druhý kakaový a potom aj tretí makový korpus. Všetky upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  4. Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala vanilkový cukor a detskú krupicu a uvarila som hustú kašu. Ihneď som rajnicu s kašou ponorila do studenej vody a nechala vychladiť. Zatiaľ som si maslo s cukrom vymiešala do peny.
  5. Po lyžici som pridávala vychladnutú kašu a dobre premiešala, napokon som pridala hruškovicu.
  6. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť na 3 hodiny.
  7. Keď krém stuhol, zostavila som koláč. Na podnos som položila prvý kakaový korpus, natrela som ho horúcim cviklovým lekvárom a na lekvár som natrela polovicu krému.
  8. Na krém som položila makový korpus, natrela som ho marhuľovým lekvárom a potom druhou polovicou krému.
  9. Na krém som položila druhý kakaový korpus a koláč som uložila do chladničky na 3 hodiny stuhnúť, až potom som ho zaťažila 3 kg cukru a nechala v chladničke do druhého dňa. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, vrchný korpus som poliala čokoládou a uložila do chladničky poriadne stuhnúť.
  10. Krájala som horúcim mokrým nožom na rezy. Zdobila som šľahačkou, ale nie je to nutné, zákusok je aj bez nej výborný. Prajem vám dobrú chuť.