Kakaovo-kokosový chia puding s kivi-pomarančovým želé

sandriw - fotkasandriw, 31. mája 2016
Kakaovo-kokosový chia puding s kivi-pomarančovým želé
Foto: sandriw

Myslím, že aj na Slovensku sú už chia semienka všeobecne známe a obľúbené. Tak sa pripájam aj ja svojou troškou s receptíkom na super Zobraziť celý popisMyslím, že aj na Slovensku sú už chia semienka všeobecne známe a obľúbené. Tak sa pripájam aj ja svojou troškou s receptíkom na super zdravý chia pudding. Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit/

4
porcie

Suroviny

4 ČL
3/4 šálky
2 ČL
1 PL
1 ks
2 ks
5 g




Postup

  1. 1

    Chia semienka zalejeme kokosovým mliekom, premiešame a necháme aspoň 2 hodiny napučať (ja som ich nechala z večera do rána). Potom primiešame med a kakaový prášok.

  2. 2

    Na želé si pomaranč očistíme tak, že najprv orežeme šupku a potom povykrajujeme dužinu. Kivi ošúpeme a nadrobno nakrájame. Pomaranč aj kivi vložíme do menšieho kastróla a na strednom plameni varíme, kým je kiwi dostatočne rozvarené. Odstavíme z ohňa, prisypeme želatínu a 2 – 3 minútku miešame, aby sa rovnomerne rozpustila a napučala.

  3. 3

    Pripravíme si 4 malé poháriky s objemom cca 100 ml. Na dno dáme chia puding a na to navrstvíme ešte teplé želé. Dáme do chladničky stuhnúť.

  4. 4

    Ešte poznámočka... Ak miesto želatíny dáte agar, budete z toho mať vege verziu :)

Diskusia k receptu

haji
Tvůj puding se mi líbí, je svěží, krásně upravený a jistě chutný!
haji
@Sandriw (1.6.2016 09:46)
Není za co, jsi milá! Mně se moc chia semínka líbí - hlavně vizuelně jsou v tomto podání kouzelně krásné. Ještě jsem se neodhodlala si je koupit, bo k té ceně bych potřebovala první pomoc. Ale co není, může být, zapracuji na autoprvnípomoci. Krásný den!
sandriw
@Haji (1.6.2016 10:43)

Ďakujem. Pekné slová vždy zahrejú pri srdiečku :) Chia sú super! Ja si ich dávam takmer do všetkých raňajok (rozmixované banány s ovocím, ovsené vločky, jogurty, smooties, quinoa, ...). No tá cena síce nie je najpriaznivejšia, ale keďže denná dávka je max 1 ČL, tak vydržia dlho ;)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia