Kakaovo-bielkové rezy s orechami a višňami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend som upiekla šťavnaté a veľmi chutné rezy..

16
porcií
60 minút
príprava
2x15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv som si pripravila kakaové cesto...do misy som rozdelila 4 bielky a 4 Pl práškový cukor..všetko som vyšľahala na hustú hmotu..
  2. k vymiešaným bielkam s cukrom som po jednom pridávala žltky a vmiešavala ďalej..počas miešania som pridala vodu aj olej..
  3. napokon som po jednej lyžici opatrne vmiešala do cesta múku z miešanú s práškom do pečiva a kakaom..
  4. plech som vystlala pečiacim papierom, cesto som vyliala na plech, upravila..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a korpus sa piekol 15 min..cesto som nechala vychladiť..
  5. pokiaľ sa korpus piekol, pripravila som si bielkové cesto..oddelila som si 6 bielkov a žltky som si odložila do krému...bielky a cukor som vymiešala ..
  6. pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva, opatrne po lyžiciach som vmiešala do cesta a potom som pridala vykôstkové višne..
  7. drvené orechy som vysypala na pečiaci papier a dala som ich na niekoľko minút do trúby opiecť..orechy som nechala vychladiť...
  8. na orechy som vyliala pripravené bielkovo-višňové cesto a upravila som na papieri...vložila som plech do trúby a piekol sa 15 min...upečený bielkový korpus som nechala vychladiť..
  9. pokiaľ sa korpusy chladili, pripravila som si krém...do mlieka som pridala odložené žĺtky, cukor,vanilkový cukor a detskú krupicu...všetko som vymiešala a uvarila hustú kašu..
  10. ešte do teplej kaše som vmiešala maslo...dala som vychladiť do chladničky..
  11. a zostavila som celý koláč...na spodok som dala kakaový korpus, potrela som ho broskyňovým džemom...na džem som natrela tretinu krému..
  12. krém som posypala drvenými orechami..
  13. na orechy som ukladala piškóty namáčané vo višňovej šťave..
  14. na piškóty som natrela bryskyňový džem a na to som uložila krém...odložila som si z neho 3 polievkové lyžice..
  15. na krém som položila bielkový korpus a vrch som potrela odloženým krémom..dala som do chladničky stuhnúť na 3 hodiny , potom som položila na krém pečiaci papier a zaťažila som koláč na noc knihami..ráno som urobila čokoládovo-kakaovú polevu, poliala som koláč a dala opäť do chladničky stuhnúť...pokrájala som ho a posypala drvenými orechami a ozdobila višňami..
  16. prajem vám dobrú chuť..