Kakaové želé

Kakaové želé s mrveničkou a jogurtovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Kakaové želé: Do kastróla nalejeme studenú vodu, pridáme ostatné suroviny a dôkladne rozmiešame. Potom zmes uvedieme do varu, povaríme a vylejeme do rôzne tvarovaných silikónových formičiek. Necháme vychladnúť.
  2. Čokoládové čipsy: Všetky suroviny spolu vyšľaháme a rovnomerne natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 8–9 minút a po vychladnutí lámeme na menšie kusy.
  3. Jogurtová omáčka: Do hrnca dáme smotanu a na miernom plameni ju uvedieme do varu. Medzitým vo vodnom kúpeli v miske rozpustíme čokoládu. Potom na ňu nalejeme horúcu smotanu a dôkladne premiešame. Polevu necháme vychladnúť a nakoniec do nej vmixujeme jogurt a odložíme do chladničky.
  4. Kakaová mrvenička: Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre zohriatej na 150 °C asi 25 minút. Upečené necháme vychladnúť a rozmixujeme na mrveničku.
  5. Podávanie: Stuhnuté kakaové želé vyklopíme z formičky do stredu taniera. Ozdobne pridáme kakaovú mrveničku, jogurtovú omáčku a vrch tortičky ozdobíme nalámaným čokoládovým čipsom. Môžeme dozdobiť tmavou a bielou penou z receptu na Košíček s čokoládovou penou a meringue.