Kakaové tartaletky s tvarohovou náplňou a ovocím (fotorecept)

Autor receptu: vrbovcjanka

V mrazáku som našla čerešne, ríbezle a dostala som chuť na nejaký fajný svieži dezert :-) Vymýšľala som čo s tým, potom som v šuflíku zbadala formičky na tartaletky, ktoré som doteraz použila len raz a chutné mini "čískejky" sú na svete :-)

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame si všetky suroviny na cesto a vypracujeme z nich mäkké nelepivé cesto. Cesto som si vymyslela sama, až som sa čudovala, akej je príjemnej konzistencie, také akoby gumové :-D Dobre sa s ním robí, nelepí sa :-) Maslo som si trochu zohriala v mikrovlnke, aby som si uľahčila robotu. Ja sa snažím sladiť čo najmenej, zároveň však tak, aby chutilo aj priateľovi :-D takže ochutnávajte a dolaďujte podľa chuti :-)
  2. Zapneme si rúru na 180 °C. Než sa vyhreje, naplníme si tartaletky. Mám s teflónovým povrchom, takže som nevymazávala. Mám len štyri formičky, tak som dala i do väčšej keramickej formy na koláč. Keď sa rúra vyhreje, dáme do nej predpiecť formičky s cestom na 10, max. 15 minút.
  3. Zmiešame v miske všetky suroviny na plnku - okrem ovocia. Ja som to nakoniec mixla aj ponorným mixérom aby som získala jemnejšiu konzistenciu krému. A zasa, nezabudnite ochutnávať :-)
  4. Naplníme predpečené korpusy tvarohovým krémom a navrch poukladáme ovocie. Ak máte mrazené, vyberte si ho skôr z mrazáku, nechajte odmraziť a odtiecť, nech tam po upečení nemáte vodu - ako ja :-D Piekla som 40 minút na 170 °C. A tu máme výsledok :-)
  5. Ešte v reze :-) Už sa tešíme na raňajky!