Kakaové tartaletky

Kakaové tartaletky s čokoládovou ganache a drobným ovocím

Autor receptu: redakcia

24 ks
porcií
40 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky sypké suroviny zamiešame, pridáme maslo, vajcia a vypracujeme kompaktné cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu.
  2. Potom cesto vyvaľkáme a vyložíme ním formičky na tartaletky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10–12 minút. Ešte teplé z formičiek vyklopíme.
  3. Čokoládová ganache: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so smotanou, pričom zmes stále miešame metličkou. Ihneď vylejeme do vychladnutých tartaletiek a necháme v chlade stuhnúť.
  4. Ozdobíme drobným ovocím.