Kakaové rezy s kokosovo-mascarpone krémom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 20. februára 2016

Na víkendové maškrtenie kakaové rezy s kokosovo-mascarpone krémom..krehké a chutné...

20
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto 2x:
8 ks celé
8 PL
4 PL
2 PL
8 PL
2 ČL
2 vrchovatá PL
Krém:
700 ml
1 bal.
5 PL
2 bal.
50 g
250 g
1 ČL
2 PL
2 bal.
100 ml
100 g
Na vrch čoko poleva:
100 g
100 g
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Do misy som dala 4 vajcia, kryštálový cukor a vymiešala som do peny, pridala som vodu a olej..

    Kakaové rezy s kokosovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zmiešala som múku s práškom do pečiva a kakaom a pridala som do cesta..

    Kakaové rezy s kokosovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a oba korpusy som piekla postupne po 10 min. Upečené som nechala chladiť na mriežke..pokiaľ sa chladili korpusy uvarila som si kašu...v mlieku som vymiešala Zlatý klas, detskú krupicu, vanilínový cukor a uvarila som hustú kašu v poslednej fáze miešania so pridala aj 100 g kokos, zamiešala do kaše a nechala som vychladiť..

    Kakaové rezy s kokosovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    k vychladnutej kaši som pridala mascarpone a punčovú príchuť a mixérom som vymiešala...uložila do chladničky stuhnúť..stuhnutý krém som rozdelila na 2 rovnaké časti..

    Kakaové rezy s kokosovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vychladnutý korpus som uložila na podnos a potrela som ho lekvárom z čiernych ríbezlí..na lekvár som uložila polovicu kokosového krému...

    Kakaové rezy s kokosovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na krém som uložila do kávy namáčané kakaové piškóty najprv otočené reznou hranou nahor..kvapla som do stredu každej piškóty lekvár a namočené v káve som spájala piškóty reznou hranou nadol..na piškóty som uložila druhú polovicu krému...na krém som dala druhý korpus..

    Kakaové rezy s kokosovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    uložila som do chladničky na noc a zaťažila..

    Kakaové rezy s kokosovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ráno som pripravila 2 čokoládové polevy..jednu z horkej čokolády a z bielej čokolády som urobila mriežku.. môže sa a nemusí posypať ešte struhlinkami...

    Kakaové rezy s kokosovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    horúcim nožom som pokrájala na rezy....prajem vám dobrú chuť!

    Kakaové rezy s kokosovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

mesiar50
Nemusel som dlho uvažovať o tom,kto tie prekrásne rezy pripravil.
Gratulujem. ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
izabella929
@mesiar50 ,ďakujem veľmi pekne za pochvalu...vynechala som v surovinách 100 g. kokosu, ale foto je teraz na titulke,nechcem ho odtiaľ stiahnúť..opravím chybu, keď sa zaradí medzi ostatné recepty.-)ďakujem pekne za milý komentár.-)
mesiar50
@Izabella929
K vôli mne nemusíš pozastaviť recept
a k vôli ostatným záujemcom asi tiež nie,keďže si chybu označila resp.
korigovala v komentári pre mňa.
;-)
martamm
Prekrasny kolacik, zaujal ma hned na prvy pohlad, tiez som si vsimla, ze v surovinach chyba kokos, ale ak ho doplnis, bude vsetko ako ma byt, u mna za 5* :)))))))))))
haji
@Izi krásný moučník, hned bych ho brala, k tomu kafíčko... hmm
3sandra3
nádherný koláčik, tiež budem rada, ked potom doplníš kokos, lebo si dám recept do kuch.knihy a upečiem túto dobrotku.
anicka77
koláčik vyzerá už na prvý pohľad fámozne určite vyskušám :)
irca22
Hneď by som si dala, určite vyskúšam.
izabella929
Všetkým vám, ktorým sa zákusok páči, ďakujem veľmi pekne za vaše komentáre.-) som veľmi rada, že sa vám páči tento veľmi chutný zákusok.-)
jack
No nemám slov.Je vôbec niečo čo sa ti nepodarí?Prekrásne rezy a určite aj výborné.To stačí pozrieť naň,a už musí byť hneď každému jasné kto je autor.Mám od teba kopu rp.uložené,aj tie staršie,samozrejme,a len čakajú na svoju príležitosť.U mňa si číslo 1.,v pečení a za toto ti dávam*****.
janara
tvoj " rukopis" je nenapodobiteľný, ako vždy, úžasné rezy, gratulujem !!!
izabella929
@zuzanka1367 , moja milá potešila si ma..kedysi som mala takú tácku...všetko som nechala tam, kde som žila..)no sú skutočne výborné..)@jack ,ale áno...sú zákusky, ktoré ma neposlúchajú..pred 2 týždňami ma hnevali riadne..nedali sa čisto pokrájať, ťahali za sebou kométu..))aj keď cesto je výborné, občas hafruje aj krém..ale to predsa zvládneme nie? ja garantujem, že všetky sú výborné..ale potom napíšeš, keď upečieš...nech sa chvália samé...)@janara , máš pravdu, môj rukopis ťažko napodobniť, alebo pomýliť s niekým...ale aj tieto patria do kategórie, výborné...)veľmi ste ma potešili a zo srdca ďakujem za milé komentáre všetkým, všetkým aj z FB...aj Azetu...príjemný nedeľný podvečer...)
sracz
Krásne a chutné, ako vždy od Teba Izka milá, na perfect "lady party", no ale aj my zo "zarastenejšej, či chlpatejšej bandy", Ťa budeme po takomto kúsku velebiť a ospevovať!
tatranka
Už podľa množstva komentárikov,je vidieť,že tvoje koláčiky sa páčia.Aj ja vždy obdivujem to precízne krájanie a krásnu a pravidelnú štruktúru krájaného zákuska. Jednoducho nemá chybu!
monty469
Hneď som vedela koho je recept, stačí len pozrieť na tie krásne rezy, Ako vždy skvelý zákusok.Jednoznačne za 5*
1x peppa
izabella929
@sracz ,to vieš, že mi na tom záleží, aby sa vám všetkým páčili...)ja už iná nechcem byť...@tatranka ,si milá a ja som ti stále vďačná, že som tu kvôli tebe a nechcela by som ti urobiť hanbu...teším sa veľmi , že sa vám moje zákusky páčia a môžte mi veriť, že sú výborné...ďakujem za vaše krásne slová.-)@monty469 ,som rada, že si stala mojou spriaznenou dušou a že sa ti páčia moje zákusky...srdečná vďaka..)
klaudia968
@izabella929 Izka, keby som práve nemala koláč od nedele tak oslintám klávesnicu. Krásny zákusok a prudko jedlý, uložené a hviezdičky samozrejme tiež.
havino
jaj Izka moja, pedant, precízna práca, pravítkom natrený krém, ukložené piškoty, ja by som si dala, vyzerá výborne
kecemis
Aj ja by som si dal, aspon 5-15 kuskov, ale nateraz mi staci ten uteseny pohlad.
francka
Ako výborne vyzerá tak určite aj tak chutí. Chválim.
izabella929
@havino ,no nevyrovnám sa tebe Tatianka milá.-)@kecemis , určite keby si tu prišiel, celý podnos komplet je tvoj...)t.j. 20 ks. myslím, že by stačilo.-)))))))@francka ,skutočne bol výnimočne chutný...vďaka za pochvalu.-) Všetkým vám ešte osobitne poďakujem za milé komentáre.-)
1x peppa
francuzska1
Mnaaam! Uz podla uvodnej foto som vedela, ze zakusok pripravila nasa profesionalka Izka☺ 5*
danda3
Zákusok ako maľovaný, perfektná práca ako vždy od Teba, Izka.♥
fcielkamaja
Milá Izabell,
ja skladám hold Vašej vynaliezavosti a umeniu Vášmu,
lebo každý Vás kuchársky kúsok je pastva pre oči a pre jazyk.
Ten dáva jasný podnet hlave,
o veľmi naliehavej to príprave,
tejto Vašej maškrty !
Zasa ste ma dostala ! (ako vždy..! :-)
Vďaka za recept.
izabella929
@fcielkamaja , nuž na tento zákusok rada spomínam, bol výborný, ale ako asi všetky..občas sa mi podarí vytvoriť aj krajšie dielo, niekedy ma zradia krémy, inokedy korpusy, ale to asi každá pekárka vie, len nie každá si to aj prizná..ja nemám v hlave rým,ale tvoje veršovanie ma dostalo..nech sa darí upiecť tie najlepšie a najkrajšie skvosty...ďakujem veľmi pekne za krásny komentár...)
kukulienka71
Izka, kukaj, jak som sa snažila:-D naozaj tu máš aj menej zložité diela (moju výhovorku na pracné zákusky si nevšímaj, to je len moja lenivosť;-) na tento som si trúfla a neľutujem, chuťovo výborný. Dala som slivkovú nutellu miesto džemu a punčovú príchuť som vynechala, nejak mi tam nepasovala. Aj z polovičnej dávky je toho dosť.


izabella929
@kukulienka71 ,teraz si ma potešila veľmi...) bola som smutná, že pečiem niečo,na čo nikto nemá odvahu upiecť..verím, že ste si pochutnali...Ďakujem veľmi pekne za vyskúšanie receptu..si úžasne šikovná...)nech sa ti darí.-)
rony21
Pekný deň...ja som ho urobila s lieskovými orieškami a chutí výborne.Ďakujem za ďaľší super recept.


izabella929
@rony21 , srdečná vďaka za vyskúšanie receptu a veľká pochvala...krásne vydarený a veľmi pekný rez...no a že chutil, to sa viacnásobne teším..) vďaka za komentár a fotečku.-)
jack
Milá Izka.Upiekla som tvoj super skvelý receptík do práce pre moje kolegynky k môjmu sviatku.No a môžem ti povedať,že mal vééľky úspech.Ja som tiež vynechala punčovú arómu,ale nie že by mi tam nepasovala,jednoducho som ju zabudla kúpiť.A ani tam nechýbala.A aj pod vrchný plát som dala džem.Fantastiko.Prepáč za foto,fotila som večer.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia