Kakaová zmrzlina a jahodovo - pomarančový sorbet (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Kokosové mlieko, vanilku, javorový sirup, kakao a 1/2 hrnčeka ryžového mlieka dobre premiešame a na miernom zohrejeme. Zvyšné ryžové mlieko rozmiešame s lyžicou tapiokovej múky. Keď sa na okrajoch hrnca začnú tvoriť malé bublinky, hrniec odstavíme a za stáleho miešania doň prilejeme ryžovo - tapiokové mlieko. Pridáme štipku soli a premiešame. Zmes prikryjeme fóliou,necháme úplne vychladnúť a preložíme aspoň na 4 hodiny do chladničky.
  2. A toto je môj nový kamarát - zmrzlinovač :) Je to lacnejší typ - nádoba zmrzlinovača je naplnená chladiacou kvapalinou. Pred výrobou zmrzliny je nutné nádobu vložiť do mrazničky na cca 12 hodín.
  3. Do predmrazenej nádoby nalejeme kakaovú zmes a postupujeme podľa inštrukcii v návode zmrzlinovača.
  4. Počas mrazenia - miešania zmrzliny si pripravíme oriešky, čokoládu a karamelové sušienky. Nasekáme ich na menšie kusky.
  5. Pár minút pred koncom prípravy zmrzliny ich pridáme do zmrzlinovača. Zmrzlinu preložíme do uzatvárateľnej nádoby a uložíme do mrazničky. Recept na zmrzlinu som našla tu: http://mymansbelly.com/2011/05/24/homemade-chocolate-cookie-dough-ice-cream-vegan-and-gluten-free/
  6. Jahodovo - pomarančový sorbet: pripravíme potrebné suroviny.
  7. Najprv si pripravíme cukrovo - tymianový sirup. V malom hrnci privedieme do varu vodu s cukrom a vetvičkami citrónového tymianu. Minútu povaríme, prikryjeme a necháme úplne vychladnúť. Preložíme do chladničky. Ak máte dobre sladké jahody množstvo cukru treba trochu znížiť.
  8. Jahody rozmixujeme,
  9. pridáme šťavu z dvoch pomarančov. Cukrový sirup precedíme a tiež prilejeme do mixéra. Krátko premiešame, nalejeme do zmrzlinovača a postupujeme podľa inštrukcii v návode prístroja.