Kakaová panna cotta torta

svedka - fotkasvedka, 31. marca 2015
Kakaová panna cotta torta
Foto: svedka

Recept mam zo stranky napady a navody.

15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
1 ks
60 g
 štipka
 štipka
Náplň:
1 l
60 g
150 g
11 plátkov
Iné:
2 PL
4 PL nasekané
3 PL
130 g do cesta




Postup

  1. 1

    Cesto: vsetky ingrediencie si zmiesame, vypracujeme cesto, zabalime do folie a odlozime na hodinku do chladnicky.

    Kakaová panna cotta torta - obrázok 1
  2. 2

    Napln: 2dcl smotany si zmiesame s cukrom a kakaom, 8dcl si pomaly zacneme ohrievat. Zelatinu si pripravime podla navodu (namocime na 5 min. do studenej vody, potom vyzmykame pred pouzitim-pouzila som dr.oetker). Smotana nam nesmie vriet. Odstavila som smotanu, ked dosiahla 60 stupnov a zamiesala som do nej zelatinu, pokial sa nerozpustila. Nasledne som zmes preliala do kakaovej smotany a nechala chladnut pri izbove teplote.

    Kakaová panna cotta torta - obrázok 2
  3. 3

    Na pomucenej doske si vyvalkame cesto asi na pol cm, pri peceni narastie. Prenesieme na papier na pecenie a ulozime do formy. Vytvarujeme si kraje a zbytky orezeme. Popichame vidlickou a pecieme 15 min pri teplote 180 stupnov.

  4. 4

    Vychladnutu smotanovu napln si jemne preslahame a vylejem do vychladnuteho korpusu. Kludne moze presahovat kraje. Asi zo 100g cokolady si narobime hoblinky na ozdobu-pouzijeme bud ostry noz, ktorym skrabeme cokoladu smerom k sebe, alebo ja som pouzila skrabku na zeleninu. Posypeme nimi povrch torty. Nechame tuhnut cez noc.

  5. 5

    Spravime si domaci krokant:karamel rozpustime a nasypeme don lieskovce, premiesame, pripadne vacsie kusy podrvime.presypeme na tanierik vychladnut .

  6. 6

    Na druhy den si tortu prelozime na tanier,odstranime papier zo spodu a kraje si ponatierame dzemom. Na dzem rukami poprikladame krokant -a mame hotovo :)

Diskusia k receptu

tassiedevil
no vidíš, toto je tá správna cesta preukázať svoju šikovnosť.:) pekne a chutne si napiekla*****
používateľ nemá avatar
123
123
parádne,nechystala som sa na veľkonočné vypekanie, ale toto skúsim,páči sa mi - akurát nahradím hladkú múku múkou bezlepkovou -ono to zvykne v receptúrach fungovať.../keby to "čírou náhodou" nevyšlo,stále to rýchla roláda zachráni.../
zolik
sikovnica, pri malom synovi takuto chutnu tortu vykuzlit, klobuk dolu.
svedka
@123 vdaka :))) urcite ti to vide.ta smotana ti to zceli ; aj keby sa drobilo cesto a na chuti neubudne :) inak by som rada dodala, ze si mozete spraviť vyššie okraje . mne takto ostala smotana mimo ešte na 2 misky pannacotty extra na mlsanie :)
svedka
@zolik a to som robila aj nugatove gulky, aj vareskove rezy od @Izky dnes :) nechvalim sa, len pecieme s malym spolu a velmi aa nasmejeme :) mam ho pritom cely cas v satke :) takze mam cas a priestor, , niekedy az príliš .dakujem moja :)
používateľ nemá avatar
123
123
vďaka za tip/tie vyššie okraje / aj keď mlsať "zbytky" u nás má vždy kto.
A proti drobivosti cesta mám jednoduchý recept-trochu mlieka alebo smotany..
zolik
@svedka , tak to si napiekla ako pre cely regiment! ale teda kondicku musis mat dobru. syn sa na fotkach zda byt dobre ziveny. ja som mojich synov vlacila stale a vsade v klokanovi, ale namojveru si nespominam zeby som v 1den urobila 2zakusky a este aj tortu!
svedka
@123 pravda :) @zolik ale klokanky su zle aj pre tvoj a aj babatkovsky chrbat :) ale to sa predtym nevedelo :D ma 62cm a 6200g teraz, ale vobec nie je tucnucky po mame ;) zajtra pride navsteva a pekavam niekedu aj na predaj, niekedy dobrocinne...ale to je jedno.no a cvicim, musim :)
zolik
svedka, vtedy sa to nevedelo. koncom 80-tich a zaciatkom 90-tich rokov sme boli aj za toho klokana vdacne. synovia problem s chrbtami nastastie nikdy nemali, ale ja som po 2. synovi zahucala a 6 mesiacov ma vo viedenskej AKH davali opät do prevadzkoschopnej podoby. az tam som sa dozvedela ake su tie klokany nebezpecne. ale prakticke boli. tvoj syn ma uplne modelkovske miery. tak nech Vam to spolu dobre pecie!
katka78
Joj ale dobre vyzerá, bolo mi treba sem chodiť o takomto čase? ;-)
amelie
dobrý nápad - dať pannacottu na koláč, oceňujem, že to nepreteká maslom, ukladám, aby som v prípade potreby ľahko našla, ďakujem, @svedka :-) páči sa mi, že kuchtíš s bábätkom v šatke:-)*****
pusta1
krásny a nápaditý recept, veľmi chutný, stojí za to zhrešiť :-)
*****
marika21
Čo sa za mladi naučíš, na starosť ako by našiel./syn/ onedlho bude cukrár. KK*****
alex37
@svedka , zaujímavé čokoládové je aj u nás top, len mi nejde do hlavy cesto...len múka a vajce? /ani maslo alebo smotana? nič také?/
1x zorka
havino
vieš ako krásne si recept podala? ved foto len láka... daj ten kúsok čo tam chýba v úvodnej, ukladám si a ver, že raz príde čas naň
svedka
@havino ♡vdaka.noze si len zober, este je skoro polovica v chladničke a nema to kto jest :) alebo ti pošlem expresne, lebo uz ani v mrazaku nemam miesto :) urcite daj potom vedieť.
darinocka
doplň k surovinám chýbajúce maslo ;*) , inak vyzerá to skvelo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia