Kajenské kurča so sladkými zemiakmi a kukuričným šalátom (Jamie Oliver)

Autor receptu: marcelc

Recept je z knihy Jamieho Olivera - 15 minute meals.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sladké zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Kuracie prsia zľahka naklepeme, osolíme, poprášime krupicou (polenta-jemná žltá), kajanským korením a opražíme na oleji cca 3-4 min. s každej strany.
  2. Na kvapke oleja opražíme nakrájanú slaninku do chrurmkava. V miske zmiešame kukuricu, nasekanú jarnú cibuľku, chilli, koriander, paradajky, štavu z limetky, olivový olej, osolíme a pridáme slaninku.
  3. Zemiaky roztlačíme na kašu a primiešame thajskú sladkú chilli omáčku. Podávame s fetou a salsou.