Kajenské kurča so sladkými zemiakmi a kukuričným šalátom (Jamie Oliver)
Autor receptu: marcelc
Recept je z knihy Jamieho Olivera - 15 minute meals.
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Sladké zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode.
Kuracie prsia zľahka naklepeme, osolíme, poprášime krupicou (polenta-jemná žltá), kajanským korením a opražíme na oleji cca 3-4 min. s každej strany.
- Na kvapke oleja opražíme nakrájanú slaninku do chrurmkava.
V miske zmiešame kukuricu, nasekanú jarnú cibuľku, chilli, koriander, paradajky, štavu z limetky, olivový olej, osolíme a pridáme slaninku.
- Zemiaky roztlačíme na kašu a primiešame thajskú sladkú chilli omáčku.
Podávame s fetou a salsou.