Kačka po sevillsky - Pato a la sevillana (fotorecept)

Autor receptu: porzellanka

Recept mam z kucharskej knihy Spanisch kochen. Trosku sme ho rokmi upravili - napriklad sa nam zdalo nespravodlive, ze kacica ma dostat pol litra vina a nam zostane 250 ml - tak sa delime na tretiny. V povodnom recepte su pouzite sevillske (horke) pomarance. Mozu sa nahradit bio pomarancami so supkou, alebo osupanymi normalnymi.

4
porcie
35 minút
príprava
120- 150 minút
na 200 - 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyzbrojime sa trpezlivostou, manzela vyzbrojime pinzetou - a ideme sa venovat svojim zalubam - napriklad zehlit manzelove kosele - xixi. Ked je manzel na pokraji zrutenia a nasa trpezlivost v koncoch, prideme do kuchyne a velkoryso kacku v pribehu 5 minut docistime. (to ma za to, ze ma nechcel nechat varit). Kacku umyjeme, osusime, zvnutra a zvonka nasolime a posypeme cerstvo zomletym korenim. Cibulu a cesnak osupeme a nakrajame, mrkvu ocistime, nakrajame na kolieska, pomarance olupeme a nakrajame tiez na platky. Vsetko vlozime do pekaca, pridame bobkovy list a chilli.
  2. Prikryjeme alobalom. Vlozme do rury a asi 20 minut pecieme pri 200 stupnoch. Potom podlejeme vinom a vyvarom a znizime teplotu na 180 stupnov.
  3. Po hodine odstranime alobal.
  4. Po dalsej polhodine vyberieme kacicu z pekaca, prelozime ju do inej nadoby a vratime do rury - najlepsie pod gril
  5. Teraz sa venujeme omacke: z pekaca zlejeme tuk. My mame na to specialnu nadobu, kde sa oddeli tuk od stavy.
  6. Stavu precedime, zredukujeme. Pomarance vyberieme, ostatnu zeleninu (ak chceme ) vlozime naspat, pridame nakrajane olivy, prehrejeme a kto ma rad hustejsie omacky, zahusti.
  7. Podavame so zemiakmi a s kapustou, alebo s ryzou. Ja som tentokrat zvolila ako prilohu zelene fazulky. A mozeme obedovat.