Kačica po Pekinsky (marinovaná)

Autor receptu: peter64

ten to recept buď som si opísal z kalendára naša gazdinka alebo ho mám od Petra Novotného z jeho receptov čo bola relácia na TV Markíza už si nepamätám

Suroviny

Postup

  1. Časti marinády dôkladne vymiešame.Kožu kačice prepichneme ostrou vidličkou,dobre natrieme marinádou a necháme stať do druhého dňa.Rozpálime rúru na pečenie.Kačicu položíme na rošt,ktorý podložíme pekačom a pečieme 1,5 hodiny.Dávame pozor,abykačica mala zlatistú farbu,preto ju pravidelne polievame vlastnou šťavou,ktorá steka do pekača.Po upečení kačicu rozšvrtime tak,aby sme neporušili kožu.Horúcu kačicu podávame nasledovne:Na každú placku položíme jednu porciu kačice,niekoľko plátkov uhorky.Placku zvinieme do rolky a jemne rukou.
  2. PRÍLOHA: placky,slivková omáčka,zelená uhorka,mladá zelená cibuľka PLACKY. SUROVINY: 250g múky,70cl. horúcej vody,2pl.oleja (sezamového,kukuričného alebo sójového). POSTUP: Múku zmiešame s vodou a miesime 5-6 minút.Zmiesené cesto necháme 15 minút odležať.Vyvaľkáme ho na doske na hrúbku 3cm a pokrájame na 2cm kúsky.Z každého kúska vyfornujeme placku s priemerom 6cm.Natrieme ich z jednej strany olejom a spájame po dve-pomastenými stranami k sebe.Spojené placky rozvaľkame na väčšie s priemerom 15cm.Smažíme ich z oboch strán na rozžeravenej a masťou vymastenej panvici,nesmieme ich pripaliť.Po vybratí z panvice placky od seba oddelíme.
  3. SLIVKOVÁ OMÁČKA. SUROVINY: 250g slivkového lekváru,3plsójovej omáčky,1pl bieleho vína alebo shery,štipka škorice,štipľavej papriky a zazvoru (ďumbieru) v prašku. POSTUP: Jednotlivé suroviny miešame v kastróliku na malom ohni asi 5 minút a ochladime v chladničke.