Kačacina s jablkovo-cviklovým concassé (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup



  1. Na opracovaných kačacích prsiach nakrájame kožu do mriežky, osolíme, okoreníme, zabalíme do fólie v tvare valca kožou hore. Konce zaviažeme a v miernom vare v horúcej vode povaríme sedem minút. Potom prsia odbalíme a opečieme na panvičke dochrumkava.


  2. Cviklu varíme v slanej vode s rozmarínom asi 40 minút. Po ošúpaní ju nakrájame na malé kocky. Na masle opražíme šalotku a cesnak, pridáme trstinový cukor, necháme zapeniť, zalejeme červeným vínom, pridáme bobkový list, škoricu, badián, pomarančovú kôru a necháme zredukovať do sirupovej konzistencie a pridáme cviklu.


  3. Na panvičke skaramelizujeme cukor, pridáme ošúpané, vykôstkované a na rovnaké kocky ako cvikla nakrájané jablká. Podlejeme vodou a povaríme 5 minút. Primiešame už k uvarenej cvikle a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. V hrnci zohrejeme vývar, pridáme polentu a miešame asi 5 – 7 minút do uvarenia. Potom pridáme maslo, petržlenovú vňať a dochutíme soľou a korením.