Kačacie stehná s parmezánovou kôrkou (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Chcela som pripraviť trošku "inú" kačku. Výsledok bol výborný.

3
porcie
15 minút
príprava
170 cca minút
na 180, potom 150 °C

Postup

  1. Do kačacích stehien som urobila zárezy.
  2. Pripravila som si marinádu z cesnaku, čerstvej feferónky, čerstvého majoránu,zelerovej vňate a soli. Samozrejme som využila misky, ktoré som vyhrala tu, na Vareche:), krásne sa zišli:)!
  3. Všetko som spolu na jemno nasekala, zaliala olivovým olejom a premiešala.
  4. Marinádu som riadne votrela do zárezov stehien a nechala ich pol hodinu odpočívať.
  5. Parmezán som nastrúhala a tiež jemne votrela do stehien.
  6. Na stehná som poukladala plátky masla a všetko som podliala trochou vody - cca 1,5 dcl.
  7. Mäsko som prikryté piekla prvú pol hodinu na 180 st.C vo vyhriatej rúre na teplom vzduchu. Potom som teplotu znížila na 150 st. C a dopekala taktiež prikryté pomaly cca do dvoch hodín. Keď boli stehná mäkké, výpek som z pekáča vybrala skoro celý, len na dne som nechala vrstvu, a doliala som biele víno - cca 2 dcl. Odokryté som dopekala na 200 st. C na teplom vzduchu, kým sa neutvorila zlatá kôrka.