Kačacie stehná s parmezánovou kôrkou (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Chcela som pripraviť trošku "inú" kačku. Výsledok bol výborný.
3 porcie |
15 minút príprava |
170 cca minút na 180, potom 150 °C |
Postup
- Do kačacích stehien som urobila zárezy.
- Pripravila som si marinádu z cesnaku, čerstvej feferónky, čerstvého majoránu,zelerovej vňate a soli.
Samozrejme som využila misky, ktoré som vyhrala tu, na Vareche:), krásne sa zišli:)!
- Všetko som spolu na jemno nasekala, zaliala olivovým olejom a premiešala.
- Marinádu som riadne votrela do zárezov stehien a nechala ich pol hodinu odpočívať.
- Parmezán som nastrúhala a tiež jemne votrela do stehien.
- Na stehná som poukladala plátky masla a všetko som podliala trochou vody - cca 1,5 dcl.
- Mäsko som prikryté piekla prvú pol hodinu na 180 st.C vo vyhriatej rúre na teplom vzduchu. Potom som teplotu znížila na 150 st. C a dopekala taktiež prikryté pomaly cca do dvoch hodín. Keď boli stehná mäkké, výpek som z pekáča vybrala skoro celý, len na dne som nechala vrstvu, a doliala som biele víno - cca 2 dcl.
Odokryté som dopekala na 200 st. C na teplom vzduchu, kým sa neutvorila zlatá kôrka.