Kačacie stehná na pomarančovom mede s batátovou kašou

jenny4 - fotkajenny4, 27. septembra 2014
Kačacie stehná na pomarančovom mede s batátovou kašou
Foto: jenny4

Normálne nečítam letáky zo supermarketov, ale v najnovšom Tesco letáku bol tento recept, tak som si ho trochu upravila a tu ho máte :)

2
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 225 °C

Suroviny

2 ks
2 PL
2 ks
 štipka
Kaša:
1 kg
1 ks bezlaktózová




Postup

  1. 1

    Kúpila som kačacie štvrte zadné, ako hovoril nápis na obale. Celú kačku sa mi kupovať nechcelo, keď varím len pre seba. Stehná som umyla, narezala kožu do mriežky a uložila do misky. V inej miske som si zmiešala dve lyžice medu, šťavu z dvoch pomarančov a štipku škorice. Zmes som naliala na stehná. Mala som takú akurát misku, takže boli skoro celé zaliate. Šupla som to na pár hodín do chladničky (môžete aj na noc).

  2. 2

    Rozohriala som rúru na 225 stupňov (elektrickú) a do pekáča som vložila stehná aj s marinádou. Dala som piecť na cca 1 hodinu, občas som ich výpekom poliala.

  3. 3

    Batáty som ošúpala, pokrájala na malé kocky a dala variť do mäkka. Keď boli mäkké, vodu som zliala a nechala ich vychladnúť. Z vychladnutých som vidličkou spravila pyré, ktoré som dolievala bezlaktózovou smotanou na šľahanie, až kým sa mi kaša nezdala taká akurát :) Batáty majú trochu inú štruktúru ako zemiaky, takže nie je treba ani mixér.

Diskusia k receptu

katka78
Toto by mi chutilo, kačku v podobnej úprave mám rada, hoci ja zvyknem použiť skôr prsia a batátovú kašu už som tiež robila, bola chutná. Akurát rozmýšľam, či to spolu nebude príliš sladké - hl.jedlo aj príloha. Pre teba to bolo OK, alebo odporúčaš doplniť nejakou kyslou chuťou, šalátom?
jenny4
ešte som to nejedla, nachystala som si to dnes do práce :) prsia som nezohnala, resp. som ich nevidela, tak som kúpila, čo mali ;)
afataga
ta marinada vyzera zaujimavo, nieco podobne som uz robila, ale ja by som tie stehna piekla radsej dlhsie a na nizsej teplote
jenny4
Máš pravdu, nie sú úplne mäkké :( kačicu som robila 1.krát, tak nabudúce budem piecť dlhšie a na nižšej teplote




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia