Kačacia nátierka
Kačacia nátierka

Kačacie rillettes z pomalého hrnca fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 21. júla 2019
Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept)
Foto: kvakac

Toto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať víno alkoholizované z Portugalska a to túto dobrotu ohromné Zobraziť celý popisToto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať víno alkoholizované z Portugalska a to túto dobrotu ohromné zvýraznilo.

8 - 10
porcií
20 minút
príprava
420 minút
na 90 - 95 °C

Suroviny

2200 g
3 ks
1 hlavička
1 KL
3 ks
200 ml (alkoholizované)
700 g surová




Postup

  1. 1

    Toto víno mi poradil kamoš, on ho mal vyskúšané na rillettes. Hodí sa nielen na kačicu, hus či bažanta, ale aj na rôznu divinu.

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z kačice dáme preč krídla, chvostovú časť a chrbtovú kosť. To si necháme na polievku. Ostane časti nakrájame na menšie kúsky. Mäso osolíme a posypeme rascou. Slaninu pokrájame na 1,5 cm kúsky. Do pomalého hrnca na spodok dáme pokrájanú očistenú cibuľu, na ňu slaninu a napokon kačacie kusy. Podlejeme vínom a hrniec zapneme na Low ( to je 90° C - 95 °C) a 7 hodín. Po piatich hodinách pridáme do hrnca bobkové listy, mleté zelené korenie a postrúhaný cesnak. To už je tam dosť masti, necháme ďalej pomalý robiť.

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 6,5 hodine vyberieme mäso z hrnca a slaninu necháme ďalej robiť. Mäso oberieme a potrháme na kúsky.

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäsové kúsky uložíme do šiestich pohárov 300 ml. To máme pripravené a po siedmich hodinách varenia zalejeme mäso masťou. Vrch pohára utrieme od masti, ak náhodou kvapla a dáme čisté a suché viečka. Necháme ochladnúť a potom do chladu aspoň na 8 hodín dobre ochladiť.

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tej dobe môžeme konzumovať. Len prosím nevyťahujte to, ak mate návštevu, lebo vám to všetko zjedia. Na záver, skúsite a budete si to robiť často.

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Pššttt!! Ať to nezjistí můj brácha a maminka. Ty sa za kačkou idú zabiť.
Velmi pěkný recept, dieto sbohem. Krásná a prudce jedlá fota. Pěkný receptík! Jsi šikovný!
@Kvakac Alkoholizované víno je typ vermut, sherry - takže portské víno je pro tuto úpravu "to ono"? V tomto typu mám mezery ve vzdělání. Jsem sice z vinařského kraje, ale alkoholizované víno je mi vzdálené. Můžeš, prosím, trochu přiblížit to doporučení? Děkuji.
kvakac
@Haji (21.7.2019 10:39)

Ďakujem za koment. Áno dobré si to vystihla portské je veľmi dobré. No môže byť aj madeira a im podobné. Je to niečo ako vermut - sherry.
kvakac
@Mirop (21.7.2019 10:57)

Vďaka za koment. Dalo sa to aj tak napísať, ale kto sa moc vo víne nevyzná, ( ako ja) tak som to napísal ako to je na fľaši napísané. Ono nie je suché ale polosladké.
haji
@Mirop (21.7.2019 10:59)
Děkuji, jsi zlatá! Vidím, to máš pravdu. Ale jistota je kulomet, tak se raději zeptám na to, co prostě neznám. @Kvakac je, díky Bohu, trpělivý, s odpovědí nemá problém.
kvakac
@Haji (21.7.2019 12:25)

Tento typ vína veľmi chutil manželke aj jej kamoškam. Mne to pripadá, akoby tam boli aj višne.
haji
@Kvakac (21.7.2019 12:32)
Hmm, s višněmi lze souhlasit, umím si to vybavit. Jsem z jiné bečky, pro mě sladké víno či jiné sladké pití není. Pro mě je brut, méně sladké pití všeho druhu. Jojo, máš kolem sebe "sladké" ženy, hmm Já to na staré kolena doháním koláči a zákusky. Každý jsme originál. Toto nerozebírám kvůli receptu, ale že jsi vzpomněl co chutná tvojí paní manželce. Pozdravení tvojí paní aj svokrovi. Takové dobroty, které dáváš, jsou vrcholem hýčkání! Jsi šikovný kulinár!


bembo
Určite vyskúšam,len ak by som nezohnal to víno čo je na fotke,dá sa nahradiť iným?Kde sa dá také portské kúpiť?Pozeral som u predajcu 1.DAY,tam majú "Porto Valdouro Tawny" ak môže byť pôjdem kvôli tomu do Seredi,tam je taký obchod.
kvakac
@Haji (21.7.2019 13:02)

Spomenul som si preto, keď tie dievčence ho pijú, ako ho chvália, že je dobré cuckajú a po pol deci toho vína sa im reč vráti na plné obrátky. Mňa vtedy ani k slovu nepustia. Ja mám z toho zábavu, sú štyri, ale vydaju zábavu za 20. Svokra pozdravím. Peknú nedeľu želám.
kvakac
@Bembo (21.7.2019 13:05)

Ďakujem za koment. Ja som ho kúpil u vinára a toho zásobujú zo Serede. Stojí bez pár centov 10 Eur. Vždy som si myslel, že to musí byť len suché víno, ale som sa zistil, že môže sa použiť aj iné. Človek sa učí stále.
farbuska
Zatiaľ som robila rillettes len z bravčového a nevieme sa ho dožrať (pardón, ale inak by to nevyjadrilo skutočnosť). Tvoj chlebík s kačacím vyzerá nádherne. Pôjde sa na to! Vďaka za inšpiráciu a recept.
2x kvakac a haji
janger
@Kvakac (21.7.2019 13:32)

No, ked im chuti port, tak im bude chutit aj sherry, viem z vlastnej skusenosti ;-), @kvakac. Niekedy im kup aj to :-).
Ja mam tiez rada tieto vina...
Dam tento recept zatovi, aj on robieva rilettes.
2x kvakac a haji
kvakac
@Farbuska (21.7.2019 18:57)

Vďaka za koment. To je to správne slovo, dobre si ho vystihla. Je to fakt veľká dobrota a z tejto kačky ešte lepšie.
kvakac
@Janger (21.7.2019 19:11)

Vďaka za koment. Niekedy im skúsim aj to kúpiť. Určite si na tejto dobrote pochutnáte.
1x haji
kvakac
@Frezia68 (21.7.2019 19:37)

Vďaka za koment. V tomto pomalom hrnci je to fakt jednoduché robiť. A najlepšie je to nastaviť na noc. Vonia to na celý dom, až sú potom divoké sny a nemôže sa človek dočkať rána.
2x haji a kimlo
sracz
Gastronomicko_labužnícky pôžitok pre jazyk, bruško I oči, @Kvakac kamarát milý. Rád "naskakujem" na Tvoje Pendolíno, či TATRAN express, rozjachaný takýmito dobrotami. Už som v mojej kuchyni pripravil zopár Tvojich rcp a tento tiež nebude dlho čakať na realizáciu. "Friško_hrncom" ma obdaril Ježiško pri svojej poslednej návšteve a s ostatným už "ňama problema"! Ďakujem a srdečne pozdravujem!
1x kvakac
kvakac
@Sracz (21.7.2019 23:27)

Vďaka za koment. Oplatí sa to urobiť. No treba počítať potom, že rodina bude stále v chladničke na kačke.
kvakac
@Kimlo (22.7.2019 06:41)

Vďaka za koment. Skús oplatí sa to urobiť. Mne ostal už len jeden pohár zo šiestich. To za necelé dva dní.
kvakac
@Kuko95 (22.7.2019 09:12)

Vďaka za koment. To verím, taká kačka je tiež dobrota veľká.
mijaita
Vidím to na "někdy" az se to hodí. Ona ta fotka je strasně děsně lákavá a kachénku mužu! :-)
1x kvakac
kvakac
@Mijaita (22.7.2019 13:51)

Vďaka za koment. Taká dobrá kačička nie je zlá. Stal som nad ňou a díval sa na ňu - čo s tebou chúďa kostrbaté, až napokon zvíťazil ritteles je toho viac a ostalo ešte aj na polievku.
kvakac
@Tiginko (22.7.2019 22:01)

Vďaka za koment. Oplatí sa ho urobiť je to moc dobré. Ja viem, že samochvála smrdí, ale čo sa zabijem keď nám to chuti.
kvakac
@Jerica (22.7.2019 22:59)

Vďaka za koment. A to je len obrázok, ale tá vôňa a chuť , keď si to človek urobí.
longova
Super recept, myslíte že by sa dal urobiť v rúre?...ako náhrada za pomalý hrniec
1x kvakac
kvakac
@Longova (23.7.2019 14:13)

Vďaka za koment. Ak sa dá nastaviť nízka teplota okolo 100°C, tak možno áno. No ale neviem či sa docieli aj ta chuť ako v pomalom hrnci. Pomaly hrniec je nádoba uzavretá obalom, ktorý varí jedlo zo všetkých strán a rúra je trochu iná. Keď to chcem prirovnať, tak ako kotlík v kotline a sporák, výsledok celkom iná chuť. Tak nechám to na tvojom rozhodnutí.
bembo
@Kvakac (21.7.2019 13:38)

Včera som mal výjazd do Šale na 16:00.Keďže som mal ešte kopec času,tak som hľadal v internete predajcu ktorý predáva portské presne také aké je na obrázku.Našiel som ho,a keď som si pozrel kontakt,adresa veľkoskladu v Šali.Veľmi som sa potešil,skončil som servis,a po dohode s predajcom aj kúpil.Tomu sa hovorí šťastie.Takže Portské už mám,ešte čakám na akciu na chladenú vodňanskú kachnu,a ide sa na to.Domácu nechcem,lebo je samý tuk,a málo mesa.S vodňanskou mám dobré skúsenosti.
1x kvakac
haji
@Bembo (27.7.2019 13:17)
Mohu potvrdit, že aj vodňaské kuře je velmi chutné. Pravda, je o něco dražší, čas od času mají i v akci. To stejné je vodňaská kačka, mohu potvrdit, mám stejnou zkušenost.
kvakac
@Bembo (27.7.2019 13:17)

Budem rád keď vyskúšaš. Vodňanská kachna aj kuře sú dobré mám tiež s nimi dobré skúsenosti. Chodím na ne na Moravu.
1x bembo
bembo
@kvakac (28.7.2019 06:06)

Ahoj kvakac.Vodňanskú kachnu som kúpil,portské som dal presne také isté sko tvoje to na obrázku.Potom som urobil ako je v recepte.Keď som vybral mesko,ostalo v hrnci ešte zopár kociek slaninky.Nevedel som či ju mám zmiešať z meskom.Niečo som zmiešal,zalial masťou,a zvyšok slaninky som aj zo zvyškom masti dal zvlášť do jedného pohára.Dal som si aj jedno aj druhé.Bolo to vynikajúce,a tá slaninka s masťou obsahovala aj taký aspik.Ajto bolo vynikajúce a na vrchu aj s cibuľou.A takto to vyzeralo.


kvakac
Som rád že si skúsil a chutilo. Ani sa nedivím, ja to teraz robím pre celú rodinu tri dávky. A tu slaninku som dal všetko spolu do pohárov. Veď keď to stuhne je to ako masť v tých pohároch. Jedno viem isto je to návykové. Už som to skúsil aj s podobným typom vína, ale biele ( Názov DALVA) aj s tým je to dobré. Rodina sa už smeje, že založíme firmu na výrobu takejto dobroty.
kvakac
@kimlo (12.9.2019 19:24)

Ach jaj keď rodina čaká na to, ako na horúce gaštany. Tak neviem čí ostane aj pre iných.
bembo
@kvakac (12.9.2019 16:38)

Zajtra idem na to opäť.Asi to budem robievať vždy,keď bude v akcii Vodňanská kachna.
kvakac
@bembo (19.10.2019 17:21)

Vďaka za koment. Som rád, že vám chutí. Ja som včera tiež otváral pohár.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia