Kačacie prsia

Kačacie prsičká s paštrnákovým pyré a so zapekanou cviklou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme a narežeme kožu. Opečieme na panvici na miernom ohni z oboch strán, najmä na strane s kožou, aby sme vypiekli všetok tuk. Dáme dopiecť do rúry na 7 minút na 190 °C.
  2. Paštrnákové pyré: Paštrnák očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olej rozohrejeme v hrnci a paštrnák opečieme, osolíme, pridáme mlieko a smotanu a necháme variť, kým sa paštrnák nerozvarí. Potom ho rozmixujeme s maslom dohladka a dochutíme soľou.
  3. Pečená cvikla: Bielky vyšľaháme a zmiešame so soľou. Cviklu dáme do pekáča a pokryjeme zmesou z bielkov. Dáme piecť pri 160 °C 2 hodiny. Cviklu očistíme a nakrájame na ľubovoľné tvary. Opečieme na masle.
  4. Nakladaný zeler: Zeler očistíme a nakrájame na malé kocky. Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor, soľ, feniklové semienka, vínny ocot, privedieme do varu a zredukujeme na polovicu. Zeler zalejeme teplou tekutinou.