Kačacie prsia
Kačacie prsia s višňovou omáčkou a so zemiakovými šiškami
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie prsia nasolíme, zavákuujeme a dáme do sous vide
kúpeľa na 1,5 hodiny na teplotu 52 stupňov. Po vytiahnutí
z vrecka pomaly opečieme na strane s kožou dozlatista. Ak nemáme možnosť pracovať so sous vide, stačí prsia pomaly piecť na panvici, prepečieme ich podľa vlastnej chuti, ale vnútri by mali
byť ružové, aby neboli suché.
- Z trochy múky, droždia, teplého mlieka a cukru urobíme
kvások. Keď nakysne, primiešame zvyšnú múku, nastrúhané
varené zemiaky, mlieko podľa potreby a vytvoríme hladké
cesto, ktoré necháme znova nakysnúť. Vykysnuté cesto trochu rozvaľkáme a vykrajujeme z neho šišky, ktoré vyprážame
na rozpálenom oleji.
- Na omáčku najprv orestujeme pokrájanú cibuľu na masle, pridáme
odkôstkované višne, badián, cukor, soľ a kvapku rumu.
Necháme trochu povariť a nakoniec rozmixujeme ponorným
mixérom.
|