Kačacie prsia

Kačacie prsia s restovanou tekvicou so špenátom a so zázvorovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

5
porcií
40 minút
príprava

Postup

  1. Kačacie prsia umyjeme a osušíme. Kožu narežeme do mriežky, osolíme a prsia grilujeme kožou dole asi 7 minút, aby sa prepiekla. Potom preložíme na plech, potrieme medom a dopečieme v rúre. Pečieme asi 6–7 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení necháme 5 minút odležať a potom nakrájame.
  2. Tekvica: Maslovú tekvicu očistíme a nakrájame na malé kocky veľkosti 1 cm. Restujeme asi 10 minút na miernom plameni na masle, posolíme. Keď je tekvica mäkká, pridáme baby špenát a odložíme zo sporáka.
  3. Omáčka: Do hrnca nalejeme omáčku demi glace, pridáme figový džem, na malé kocky nakrájaný zázvor a zázvorový sirup. Keď sa zmes začne variť, pridáme sušené figy a varíme ešte 30 minút. Potom figy vyberieme, rozrežeme na polovice a omáčku varíme, kým sa nám nezdá dosť hustá. Precedíme ju, prelejeme ňou kačacie prsia a servírujeme s tekvicou.