Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a červená kapusta z woku (fotorecept)

Autor receptu: janger

Samozrejme, ze klasicke jedlo takmer nikdy nesklame. No ak chcete vyskusat a ochutnat kacacinu s cervenou kapustou na iny sposob, tak tento recept vas iste nesklame. Kacacie prsia poliate pomarancovou omackou chutia vyborne a k tomu chrumkava cervena kapusta so sezamom z woku.

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Kacacie prsia vyberieme vopred z chladnicky, aby neboli moc studene. Umyjeme, dobre osusime. Kozu narezeme. Posolime a posypeme cerstvo mletym korenim z oboch stran. Stranu bez koze potrieme sezamovym olejom.
  2. Do kastrolika dame postruhanu pomarancovu koru, stavu z pomarancov, med, ocot, zamiesame a dame varit. Varime tak dlho, pokym z toho nebude omacka sirupovej konzistencie. Obcas premiesame. Ochutname. Bude sladkokysla. Ak by sa zdala moc kysla, pridame este trosku medu. Na obrazku je omacka este pred varenim.
  3. Na rozpalenu panvicu dame kacacinu, najprv kozou dolu. Nechala som to piect 8 minut, potom som obratila kozou hore a piekla este 2 minuty. Najprv som myslela som, ze to bude stacit, ale bolo treba popiect trosku dlhsie... Ked som do masa zatlacila prstom, bolo este moc makke. Podla toho som vedela, ze este nie je prepecene tak, ako mame radi. Tak som pridala este par minut. Ale treba sa riadit tym, ake velke mate prsia (kacacie). Tieto boli dost velke a hrube. Potom maso zabalime do alobalu a dame na chvilu odpocivat (na zohriaty tanier).
  4. Do woku dame rozpalit sezamovy olej, pridame semienka, pretlaceny cesnak, taku minutku poprazime. Pridame pokrajanu cervenu kapustu, posolime a na prudkom ohni, za staleho miesania opekame asi 4 minuty. Potom pridame do toho polovicu pomarancovej omacky, premiesame a este asi 2 minuty nechame poopekat. Takto upravena kapusta je chrumkava a ma velmi dobru chut.
  5. Kacacinu pokrajame na platky, bola ruzova, makka, stavnata...Polejeme druhou polovicou pomarancovej omacky. Chuti to spolu vyborne.
  6. Mozeme podavat. My sme mali k tomu lokse.
  7. Ak vyskusate, prajem dobru chut.