Kačacie prsia

Kačacie prsia s paštrnákovým pyré a grilovanou zeleninou

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Andreja Saturiho

15
porcií

Postup

  1. Zemiaky a paštrnák očistíme a pokrájame na malé kocky. Dáme do hrnca, pridáme celé šalotky, osolíme a dáme variť. Keď je zelenina polomäkká, prilejeme smotanu a dovaríme domäkka. Potom rozmixujeme na pyré.
  2. Kožu na kačacích prsiach narežeme do kríža, na strane kože osolíme a sprudka kožou nadol opečieme na horúcej panvici. Opečené prsia preložíme na plech a dáme na 10 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečené kačacie prsia necháme pár minút odpočinúť a potom ich nakrájame na plátky.
  3. Baby zeleninu, cherry paradajky a na štvrtiny prekrojený fenikel samostatne nasucho opečieme na panvici. Vypneme a pridáme maslo.
  4. Kačacie prsia podávame s paštrnákovo-zemiakovou kašou a opečenou zeleninou, môžeme dozdobiť jedlými kvetmi.