Kačacie prsia

Kačacie prsia s marmeládou z červenej cibule, s foie gras a so zelerovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Kačacie prsia zbavíme kože, osolíme a udusíme domäkka. Pred podávaním krátko opečieme na časti tuku z kože z oboch strán. Z kože z kačacích pŕs nakrájame drobučké škvarky, ktoré vypečieme dozlatista. Prerastenú kačaciu pečeň (foie gras) prudko opečieme.
  2. Cibuľu nakrájame na jemné klinky a dusíme na masle. Zalejeme vínom, osolíme, pridáme med a dusíme až do konzistencie marmelády.
  3. Očistený zeler nakrájame na kocky, opečieme na masle. Zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Uvarený zeler rozmixujeme na tuhé pyré. Z chleba pripravíme hrianky, natrieme pyré, podávame s kačacími prsami, pečeňou a cibuľovou marmeládou.