Kačacie prsia
Kačacie prsia s marmeládou z červenej cibule, s foie gras a so zelerovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie prsia zbavíme kože,
osolíme a udusíme domäkka. Pred podávaním krátko opečieme na časti tuku z kože z oboch strán. Z kože z kačacích pŕs nakrájame drobučké škvarky, ktoré
vypečieme dozlatista. Prerastenú kačaciu pečeň (foie
gras) prudko opečieme.
- Cibuľu nakrájame na jemné klinky a dusíme na masle. Zalejeme
vínom, osolíme, pridáme med a dusíme až do konzistencie
marmelády.
- Očistený zeler nakrájame na kocky, opečieme na masle. Zalejeme
vývarom a uvaríme domäkka. Uvarený zeler rozmixujeme na
tuhé pyré. Z chleba pripravíme hrianky, natrieme pyré, podávame s kačacími prsami, pečeňou a cibuľovou marmeládou.
|