Kačacie prsia na rozmaríne, opekané zemiaky a jablkovo-hruškové čatní
Autor receptu: majuska31
Inšpirácia od Habovcov.
3-4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup- Kačacie prsia si nasolíme, pridáme rozmarín a opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici (najskôr kožou nadol). Opekáme pokým sa nevyplaví tuk, potom prsia preložíme do zapekacej misy a spolu s vytopeným tukom pečieme zhruba 30 minút na 200 stupňoch.
- Olúpané, jadier zbavené hrušky a jablká nakrájame na tenké pásiky (0,5 cm) a pražíme na masle, neskôr pridáme cukor, zázvor a maslo podľa potreby a pokvapkáme balsamicom. Po vybratí z panvice túto masu rozmixujeme.
- Zemiaky uvaríme v slanej vode, potom prekrojíme na polovičky (ja som mala mladé zemiaky približne rovnakej veľkosti) posolíme, polejeme olivovým olejom, posypeme korením na americké zemiaky a pečieme do chrumkava v rúre na 200 stupňoch. Dobrú chuť!
|