Kačacie prsia na rozmaríne, opekané zemiaky a jablkovo-hruškové čatní

Autor receptu: majuska31

Inšpirácia od Habovcov.

3-4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kačacie prsia si nasolíme, pridáme rozmarín a opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici (najskôr kožou nadol). Opekáme pokým sa nevyplaví tuk, potom prsia preložíme do zapekacej misy a spolu s vytopeným tukom pečieme zhruba 30 minút na 200 stupňoch.
  2. Olúpané, jadier zbavené hrušky a jablká nakrájame na tenké pásiky (0,5 cm) a pražíme na masle, neskôr pridáme cukor, zázvor a maslo podľa potreby a pokvapkáme balsamicom. Po vybratí z panvice túto masu rozmixujeme.
  3. Zemiaky uvaríme v slanej vode, potom prekrojíme na polovičky (ja som mala mladé zemiaky približne rovnakej veľkosti) posolíme, polejeme olivovým olejom, posypeme korením na americké zemiaky a pečieme do chrumkava v rúre na 200 stupňoch. Dobrú chuť!